Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες για τη δημιουργία των κλειστώ κέντρων στα νησιά, με στόχο τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά την ίδια ώρα φουντώνουν οι αντιδράσεις.

 

Εργασίες θα γίνουν σε περιοχές της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, μετά την επίταξη εκτάσεων από την κυβέρνηση. Όμως, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος είπε στον ΑΝΤ1 «Επεισόδια μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή».

 

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Χθες το βράδυ έλαβα μήνυμα από την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και ότι θα προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της. Εμείς δεν θέλουμε να φτιαχτούν αυτά τα κέντρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στις περιοχές μας», είπε ακόμη ο κ. Μουτζούρης.

 

 

«Έχει ληφθεί απόφαση τα νησιά μας, που είναι σε μια ευαίσθητη περιοχή, να γίνουν αποθήκες ψυχών. Δεν θέλουμε τα χρήματα με τα οποία έχει πει η Κυβέρνηση ότι θα ενισχυθούν διάφορες υπηρεσίες στις περιοχές μας, εμείς θέλουμε να μείνουν ελληνικά τα νησιά, να μην εκφυλιστούν τα νησιά μας», δήλωσε ακόμη.

 

 

Σε άλλες δηλώσεις του, στον ΘΕΜΑ 104,6, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου χαρακτήρισε καταστροφική την επιλογή της κυβέρνησης να φτιάξει κλειστές δομές στα νησιά. Σχολιάζοντας, τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών, είπε: «εγώ είμαι υπέρ των ειρηνικών λύσεων», αλλά συμπλήρωσε: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τις αντιδράσεις».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr