Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν χειρουργικό εργαλείο μέσα σε ασθενή κατά τη διάρκεια επέμβασης

Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν χειρουργικό εργαλείο μέσα σε ασθενή κατά τη διάρκεια επέμβασης Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ένας 65χρονος άνδρας κατήγγειλε ότι ένα χειρουργικό εργαλείο, μία βελόνα συγκεκριμένα, έμεινε στο έντερό του μετά από επέμβαση για διάστημα σχεδόν 21 μηνών, προκαλώντας πόνους και δυσκολεύοντάς τον στην καθημερινότητα.

Μιλώντας στο STAR ο 65χρονος ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν μετά μία εγχείρηση για βουβωνοκήλη, η οποία κράτησε συνολικά 6,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική. Ο ίδιος καταγγέλλει πως είχε αφόρητους πόνους και υπογραμμίζει ότι το πρήξιμο δεν είχε υποχωρήσει. «Είχα δυσκοιλιότητα σχεδόν για έξι μήνες. Δεν μπορούσα να σκύψω και να δέσω το κορδόνι μου, δεν μπορούσα να ανέβω μία σκάλα». 

«Μία μέρα άρχισα να τρέμω και ανέβασα πυρετό. Πήγαινα συνέχεια στον γιατρό, η περιοχή άρχισε να πρήζεται πάλι και ο γιατρός μου έλεγε πως πρόκειται για υγρό», πρόσθεσε ο άνδρας.  Ο γιατρός του πρότεινα να κάνει κολονοσκόπηση καθώς θεώρησε ότι μπορεί να πρόκειται και για πολύποδα. Σε εξετάσεις που έκανε σε νοσοκομείο ο γιατρός του ανακοίνωσε πως βρήκαν μέσα του «ένα ξένο σώμα». Ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι πρόκειται για χειρουργικό εργαλείο, κατά πάσα πιθανότητα βελόνα, και τον προέτρεψε να ζητήσει ευθύνες από τον χειρουργό του. «Το μυαλό μου πήγε στο πολύωρο χειρουργείο».

Θεσσαλονίκη: Ξέχασαν χειρουργικό εργαλείο μέσα σε ασθενή κατά τη διάρκεια επέμβασης Facebook Twitter

Ο χειρουργός του, βλέποντας την ακτινογραφία, του πρότεινε να του κάνει ο ίδιος το χειρουργείο αλλά ο άνδρας αρνήθηκε λέγοντάς του πως δεν του έχει εμπιστοσύνη. Άλλοι γιατροί των προέτρεψαν να μη βγάλει τη βελόνα ωστόσο η ζωή του ήταν πολύ δύσκολη.

Σε νέο χειρουργείο, στην Αθήνα, αφαιρέθηκε η βελόνα. «Έκλαιγα όταν μου είπαν ότι την αφαίρεσαν», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ