Η ομάδα "A bunch of nihilistic lunatics" ανέλαβε την ευθύνη για μία σειρά «τυφλών» εμπρησμών σε καταστήματα και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου. 

 

Οι δράστες που αυτοαποκαλούνται «Ένα μάτσο τρελοί μηδενιστές» (σε μετάφραση), αναλαμβάνουν την ευθύνη για τρία μπαράζ επιθέσεων στις 9, 22 και 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρίσκονται πίσω από τους δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ένα κρεοπωλείο και σε ένα κατάστημα με είδη ασφάλειας, στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

 

Όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι τοποθέτησαν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς σε κατάστημα ΕΛΤΑ και δύο βανάκια, στην οδό Πριγκηπονήσων στο Πολύγωνο, στις 22 Ιανουαρίου και, μία μέρα αργότερα, έκαψαν τρία αυτοκίνητα στο Κολωνάκι βάζοντας ταμπλέτες παραφίνης στις ρόδες τους. «Το πρώτο αμάξι ήταν ένα τζιπ Porsche και τα άλλα δύο τα επιλέξαμε εντελώς τυχαία γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας», γράφουν μεταξύ άλλων στο «μανιφέστο τους».

 

«Τόσο εύκολα και τόσο απλά ξεφτιλίζεται η δημόσια ειρήνη και κατ' επέκταση τα άθλια διακοσμητικά στοιχεία του Χρυσοχοΐδη που έχει διασπείρει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να διατηρούν το νόμο και την τάξη, αφού από κανένα από αυτά δεν γίναμε αντιληπτοί και φέραμε εις πέρας τις προγραμματισμένες μας δράσεις», γράφουν μεταξύ άλλων.

 

«Δεν ακολουθούμε κάποιο πολιτικό ρεύμα σαν αυτά που προσπαθούν να φέρουν με το μέρος τους την κοινωνία, ούτε είμαστε "επικίνδυνοι" wannabe μηδενιστές του διαδικτύου (social media και blogs) που κριτικάρουμε τα πάντα από την ασφάλεια του internet και του σπιτιού [...]  Αυτές οι επιθέσεις ήταν η αληθινή έκφραση του εγωισμού μας που ψάχνει την ευχαρίστήση μέσα από την επίθεση στο υπάρχον που σιχαινόμαστε. Σπέρνουμε το χάος και τον τρόμο στην κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού καταστρέφοντας, έστω για λίγο, την κανονικότητα. Να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψουμε», καταλήγουν, υπογράφοντας στα αγγλικά ως "A bunch of nihilistic lunatics".

 

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιανουαρίου, μια άλλη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε αναλάβει την ευθύνη για άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Σύντροφοι και συντρόφισσες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου σε:

- Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα
- ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου
- ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία
- 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό
- Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", στο Πολύγωνο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr