Θα τρέξει 573χλμ στη μνήμη της συζύγου του που πέθανε από καρκίνο

Θα τρέξει 573χλμ στη μνήμη της συζύγου του που πέθανε από καρκίνο Facebook Twitter
1

Συνολικά 573χιλιόμετρα θα διανύσει τρέχοντας ο δρομέας υπεραποστάσεων, Αλέξανδρος Γεωργίου, για τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του αλλά και να δώσει το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου.

«Δεν ξεχνάμε – Δεν εφησυχάζουμε!». Αυτό είναι το μήνυμα του«For Katerina», ενός ξεχωριστού «αγώνα δρόμου» που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει φόρο τιμής στη μνήμη της Κατερίνας Βελονίδου.


Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώσθηκε με Σάρκωμα Ewing, μία σπάνια μορφή καρκίνου που βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Σχεδόν 5 μήνες μετά, στις 14 Απριλίου 2019, η ίδια έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Θα τρέξει 573χλμ στη μνήμη της συζύγου του που πέθανε από καρκίνο Facebook Twitter

Ο σύζυγός της Αλέξανδρος Γεωργίου, θα διανύσει 573 χιλιόμετρα, σε μία διαδρομή που αποτελεί, ουσιαστικά, την πορεία της ζωής της Κατερίνας από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη έως το σπίτι της όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους, στην Κερατέα Αττικής.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η θέληση και η ανάγκη του Αλέξανδρου να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του, αλλά και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο. Να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη μαζί με τους συγγενείς – συνοδούς τους και κυρίως, να ευαισθητοποιήσει άπαντες στο θέμα της πρόληψης.

Θα τρέξει 573χλμ στη μνήμη της συζύγου του που πέθανε από καρκίνο Facebook Twitter

«Η ιδέα προέκυψε όσο ήταν άρρωστη η Κατερίνα. Το ότι έτρεχα σε μεγάλες αποστάσεις ήταν κάτι που η Κατερίνα θαύμαζε σε 'μένα. Κατά τη διάρκεια της αρρώστιας της ήθελα να κάνω αυτό το πράγμα για να πάρει δύναμη. Πέρασα πολλά βράδια, κοιμόμουν στο πάτωμα δίπλα της στο νοσοκομείο. Είναι κάτι που αν το άκουγα εγώ για κάποιον θα μου έδινε πολλή δύναμη, να συνεχίσω να το παλέψω. Και ο ασθενής αλλά και ο συγγενής, είναι μαζί. Έτσι προέκυψε η ιδέα, εκείνη την περίοδο τρέχαμε με τους φίλους μου και μας ήρθε αυτή ιδέα, για αυτούς που παλεύουν και γι' αυτούς που φύγανε», εξηγεί στο Thestival.gr, ο Αλέξανδρος Γεωργίου.

Θα τρέξει 573χλμ στη μνήμη της συζύγου του που πέθανε από καρκίνο Facebook Twitter

Για τον ίδιο, το πιο ισχυρό μήνυμα αυτής της διαδρομής είναι η πρόληψη, η οποία, όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, σώζει ζωές. «Δεν ξεχνάμε και δεν εφησυχάζουμε. Δεν νοείται να μην υπάρχει πρόληψη», αναφέρει ο ίδιος.

«Μετά τον θάνατο της Κατερίνας- γιατί το δουλεύουμε καιρό- μια γνωστή φίλη μου μέσα από την αφύπνιση που καταφέραμε στους ανθρώπους της περιοχής και γνωστούς μας, πρόλαβε καρκίνο του μαστού στο αρχικό στάδιο και κατάφερε να το ξεπεράσει πλήρως. Όταν μου το 'πε, πήρα μεγάλη χαρά. Ακόμα και 5-10 άνθρωποι να αφυπνιστούν από αυτή την διαδρομή, είναι κέρδος», εξηγεί.

Η διαδρομή

Το «For Katerina» θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.

Οι 8 τομείς - ημέρες - στους οποίους μοιράζεται η απόσταση είναι οι εξής:

Νεάπολη - Κορινός

Κορινός - Τέμπη

Τέμπη - Βελεστίνο

Βελεστίνο - Ράχες

Ράχες - Καμένα Βούρλα

Καμένα Βούρλα - Ακραίφνιο

Ακραίφνιο - Μαλακάσα

Μαλακάσα – Κερατέα

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια