Προστασία α' κατοικίας: «Ψάχνουν» με email 41.000 δανειολήπτες

Προστασία α' κατοικίας: «Ψάχνουν» με email 41.000 δανειολήπτες Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τους 41.000 δανειολήπτες με κόκκινο δάνειο αναζητά η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.


Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΓΔΙΧ από τους περίπου 43.000 δανειολήπτες με κόκκινο δάνειο, που συνδέεται με την κύρια κατοικία τους και είχαν στην ειδική πλατφόρμα συμφωνώντας να αρθεί το τραπεζικό και φορολογικό τους απόρρητο, μόλις οι 2.073 υπέβαλαν αίτηση ρύθμισης προς τις τράπεζες.

Τα συναρμόδια υπουργεία και η ΕΓΔΙΧ κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να πείσουν τους αναποφάσιστους καθώς απομένουν περίπου δυόμισι μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς η έως τώρα προσέλευση απέχει κατά πολύ από την εκτίμηση ότι θα καλύπτονταν περίπου 150.000 νοικοκυριά.


Στο πλαίσιο αυτό έχουν αρχίσει να αποστέλλονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους 41.000 «κόκκινους» δανειολήπτες που ενώ έκαναν το πρώτο βήμα δεν προχώρησαν σε ρύθμιση.


Στόχος είναι να παρακινηθούν να προχωρήσουν τη διαδικασία, ενώ, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, «θα πρέπει να γίνει σαφές ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν θα υπάρχει η παραμικρή "ομπρέλα", τουλάχιστον όπως την εννοούσαμε ως τώρα».

Εντωμεταξύ σε αγώνα δρόμου βρίσκονται τα συναρμόδια υπουργεία με την ΕΓΔΙΧ προκειμένου να κατατεθεί την 1η Απριλίου στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός που θα ρυθμίζει όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικού χρέους από την 1η Μαΐου και μετά.

Το χρονοδιάγραμμα μοιάζει φιλόδοξο κι αυτό το γνωρίζουν και οι Θεσμοί, που είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τις Ελληνικές Αρχές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως. «Στις 30 Απριλίου τελειώνουν όλα», λένε χαρακτηριστικά πηγές από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος πλαισίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ