Με αφίσες κατά των αμβλώσεων γέμισε η Θεσσαλονίκη - Για το «δικαίωμα» του αγέννητου παιδιού

Με αφίσες κατά των αμβλώσεων γέμισε η Θεσσαλονίκη - Για το «δικαίωμα» του αγέννητου παιδιού Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
17

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει νέα καμπάνια κατά των αμβλώσεων στη Θεσσαλονίκη, που επικαλείται το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκατοντάδες αφίσες τα ξημερώματα άγνωστοι σε στύλους στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Η αφίσα δείχνει ένα έμβρυο στον αμνιακό σάκο, ενώ αναγράφεται η φράση: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν από τη σύλληψη».

Φωτογραφίες με τις αφίσες έχουν ήδη δημοσιευτεί στα social media, με χρήστες να εκτιμούν πως πρόκειται για συνέχιση της καμπάνιας που αποσύρθηκε από τις στάσεις του Μετρό στην Αθήνα μετά από απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τη Θεσσαλονίκη η συγκεκριμένη αφίσα έχει εμφανιστεί επίσης σε Λαγκαδά, Γρεβενά, Κατερίνη, Κιλκίς και Φλώρινα.

Με αφίσες κατά των αμβλώσεων γέμισε η Θεσσαλονίκη - Για το «δικαίωμα» του αγέννητου παιδιού Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Με αφίσες κατά των αμβλώσεων γέμισε η Θεσσαλονίκη - Για το «δικαίωμα» του αγέννητου παιδιού Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Με πληροφορίες από Τhestival

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το πανό υπέστη σε συγκεκριμένο πλαίσιο και δεν απευθύνεται -γενικώς- στους άνδρες.(βλ. https://www.vice.com/gr/article/qvxgz7/kapoioi-8eloyn-na-apagoreytoyn-oi-ektrwseis-sthn-epeteio-ths-alwshs-ths-kwnstantinoypolhs).1. Οι γυναίκες πάλεψαν για τον οικογενειακό προγραμματισμό, για να μην κάνουν εκτρώσεις με μαντζούνια και κρεμάστρες ...αλλά κάποιοι ονειρεύονται διαφορετικά και δη κάποιοι που λόγος δεν τους πέφτει καν.2. Επίσης, προφανώς δεν είναι όλοι οι άνδρες βιαστές, αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών (είτε γυναικών, είτε ανδρών, είτε παίδων) είναι άνδρες. ...Μήπως θα ήθελες να κάνεις κάτι γι' αυτήν την "σαχλαμάρα" αντί να φωνασκείς (εμμέσως πλην σαφώς) στο αυτί μου: "δεν είμαι εγώ βιαστής;". Δεν μ’ ενδιαφέρει, ρε φίλε, να σου κρατήσω το χέρι, αν αισθάνεσαι "θιγμένος" μ’ ένα μήνυμα που δεν σε αφορά καν, όταν οι άλλες είναι βιασμένες, βασανισμένες, πνιγμένες, καμένες, δηλητηριασμένες, ριγμένες σε χαντάκια, ριγμένες στην θάλασσα, μέσα σε σπηλιές και μέσα σε βαλίτσες σε τοξικές λίμνες, μαζί με τα παιδιά τους.Την βόλτα σου λοιπόν.
Σου είπε κανένας να μου κρατήσεις το χέρι;Σου είπα εγώ ότι νιώθω θιγμένος;Το μόνο που είπα είναι να μην γράφουν σαχλαμάρες όταν έχουμε βιασμένες, βασανισμένες, πνιγμένες, καμένες, δηλητηριασμένες, ριγμένες σε χαντάκια, ριγμένες στην θάλασσα, μέσα σε σπηλιές και μέσα σε βαλίτσες σε τοξικές λίμνες, μαζί με τα παιδιά τους. Επειδή έχεις μήτρα δεν σημαίνει ότι συμπονάς περισσότερο.Μετρητή αλληλεγγύης βάσει φύλου πρώτη φορά ακούω.Μου θυμίζει τις μοιρολογίστρες στα χωριά που τρέχουν από κηδεία σε κηδεία, ως άσχετες αλλά ουρλιάζουν περισσότερο και από τους συγγενείς του θανόντα.
Σαχλαμάρες τι είναι και τι όχι, δεν θα το κρίνεις εσύ, ούτε το τι διακυβεύεται, γενικώς. Επαναλαμβάνω: το πανό είχε συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο παρουσιάστηκε. Εσύ το μόνο που έχεις πει είναι: https://www.lifo.gr/now/greece/268536/meta-to-salo-i-kerameos-anakalei-tin-prosklisi-gia-ekdilosi-tis-xristianikis-agogis?comment=2294754#2294754Καιhttps://www.lifo.gr/now/greece/266078/aposyretai-i-afisa-kata-ton-amvloseon-apo-to-metro-ypoyrgiki-entoli?comment=2285778#2285778Ψωνίσαμε από σβέρκο, θαρρώ...Μήπως θα ήσουν, επίσης, απ' τα άτομα που θα έκριναν "σαχλά" τα συνθήματα του ημεδαπού γυναικείου κινήματος, στα early 80's, που δεν είχε θεσπιστεί, καν, η νομιμότητα της άμβλωσης;http://users.otenet.gr/~scoutari/img055.jpg (έχει και Μαφάλντα).Μήπως θα ήσουν απ' τα άτομα που θα έβρισκαν "σαχλές", ακόμη, και τις σουφραζέτες, αν ήσουν σύγχρονός τους;Ισως νομίζεις πως μπορείς να κρίνεις, ελαφρά τη καρδία, ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για τα (γυναικεία) δικαιώματα; Δια μέσου καναπέ (λίγα πράγματα άλλαξαν) και, μάλλον, δεν περιμένουν εσένανε.Είσαι σίγουρος ότι τα κάτωθι(*) δλδ τις καθημερινές και συνήθεις ιστορίες που δεν φτάνουν στην ειδησεογραφία, στα κανάλια και τα δικαστήρια, δεν θα τα απέρριπτες ως "σαχλαμάρες" και "υστερίες";(*)Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έμεινα εκεί ακίνητη μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, δηλαδή αυτόςhttps://ampa.lifo.gr/zoi/prosopiki-istoria-to-mono-poy-thymamai-einai-oti-emeina-ekei-akiniti-mechri-na-teleiosei-i-diadikasia-diladi-aytos/Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε στον τοίχο. Χωρίς σεξ δεν θα μ’ άφηνε να φύγω από εκείhttps://ampa.lifo.gr/koinotita/prosopiki-istoria-me-epiase-apo-to-laimo-kai-me-kollise-ston-toicho-choris-sex-den-tha-m-afine-na-fygo-apo-ekei/Με έσπαγε στο ξύλο και με κουβαλούσε σε δερματολόγους για να μου δίνουν κρέμες κάλυψης των ουλώνhttps://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-me-espage-sto-xylo-kai-me-koyvaloyse-se-dermatologoys-gia-na-moy-dinoyn-kremes-kalypsis-ton-oylon/Υγ. Είπα "να κάνεις κουμάντο στην μήτρα σου, μόνο" κι αυτό στο πλαίσιο του θέματος των ημερών "ΑΜΒΛΩΣΗ", τα λοιπά που λες είναι άσχετα. Επίσης δεν σου έδωσα στάτους μήτρας, εσύ το έδωσες για τον εαυτό σου.Μαφάλντα, λοιπόν.
Πάμε με μια άλλη διατύπωση...Λες βλαχάκι:Σαχλαμάρες τι είναι και τι όχι, δεν θα το κρίνεις εσύ, ούτε το τι διακυβεύεται, γενικώς. Πηγή: www.lifo.grΔίκιο έχεις.Άμα είναι να το κρίνεις εσύ που είσαι και αμερόληπτος και μετά εγώ θα συμφωνώ.Για τα υπόλοιπα που γράφεις, θα σου απαντήσω σε 13.5 δευτερόλεπτα.
Για τέτοια ζητήματα επικαιρότητας,πάντα πηγαίνω στο σχολιαστικο τμήμα του πρώτου θέματος.οποιος έχει διάθεση να καταλάβει σε τι επίπεδο βρίσκεται,μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας,το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Αν κάνουν την εμφάνισή τους και στους στύλους της Αθήνας, θα σπεύσει άραγε ο Πατούλης να τις ξηλώσει με την ίδια ταχύτητα και ζήλο; Η επειδή είναι "για καλό σκοπό" (σύμφωνα με τη νοοτροπία μεγάλου τμήματος της παράταξής του - και κυρίως του αντιπροέδρου αυτής) "θα αργήσουν να υποπέσουν στην αντίληψή του" ;
Αντιπρόεδρος Αδωνις. Ο οποίος συνεχάρη ενθουσιασμένος αθλητική (!) εφημερίδα για το πρωτοσέλιδό της στο οποιο φιγουράριζε παρόμοια αφίσα, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- την οργισμένη και εμπνευσμένη απάντηση του εκδότη της LIFO
Τα περί προώθησης της παράνομης αφισοκόλλησης σχολιάζω και αυτά είναι δικιά σου προσθήκη, δεν έχουν να κάνουν με οτιδήποτε έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες.
‘Όπως είναι φανερό από το μήνυμα της αφίσας, οι εμπνευστές της νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προφανώς η ενέργεια αυτή έγινε από μέλη γνωστών παραθρησκευτικών οργανώσεων, στα πλαίσια φαντάζομαι της δυναμικής που δημιουργήθηκε με την καθιέρωση της «ημέρας του αγέννητου παιδιού» από την Ιερά Σύνοδο.Αφού λοιπόν όλοι εσείς νοιώθετε τέτοιο πόνο για ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα των βρεφών, φαντάζομαι ότι θα συμφωνείτε ότι η βάφτιση ενός μωρού και η ένταξή του σε συγκεκριμένο δόγμα, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να εκφέρει γνώμη, χωρίς να μπορεί να αποφασίσει ελευθέρα είναι καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Ο αυτοπροσδιορισμός είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Τί, όχι;
https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2020/01/Καταγραφή2-696x699.jpghttps://mikropragmata.lifo.gr/zoi/giati-oles-oi-kampanies-kata-ton-ektroseon-periechoun-psevdi-stoicheia/ George Carlin: Pro Life, Abortion, And The Sanctity Of Lifehttps://www.youtube.com/watch?v=KYC45YDU5cQ