Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» - Προσπάθησαν να το αδειάσουν

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» - Προσπάθησαν να το αδειάσουν Facebook Twitter
1

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρέθηκε ένα από τα κρησφύγετα του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο ακόμα γυναικών που είχαν συλληφθεί στην Αγία Παρασκευή, ενώ ήταν καθ' οδόν για ληστεία. 

Χθες το μεσημέρι, η ΕΛ.ΑΣ έκανε έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου, όπως διαπιστώθηκε, νοίκιαζε μία εκ των γυναικών, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης - καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ' εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό», σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone , πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Μιχαηλίδη Ιωάννη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα. Παράλληλα κατασχέθηκαν 2 κάρτες μνήμης, με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM , πολυμηχάνημα – εκτυπωτής, Tablet και (3) USB stick, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM.

Στις 30 Ιανουαρίου, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε συλλάβει τον δραπέτη «τοξοβόλο του Συντάγματος» και δύο γυναίκες ενώ κατευθύνονταν πάνοπλοι για ληστεία, και προσπαθεί να εντοπίσει το κρησφύγετό τους από τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Από την πρώτη στιγμή αναζητούσαν το κρησφύγετο της ομάδας, εστιάζοντας στην περιοχή του Βύρωνα από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το μπλε Toyota RAV.  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σταμάτησαν το κλεμμένο τζιπ στην οδό Αγίου Ιωάννου και βρήκαν τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη. Οι συλληφθέντες φορούσαν όλοι τους πλαστικά γάντια, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας, 3.300 ευρώ σε μετρητά, μάσκα σιλικόνης, σκούφοι και άλλα είδη μεταμφίεσης. Από τη βαλλιστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα γεμισμένα όπλα, ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Τα 5 κλειδιά και τα κινητά τηλέφωνα

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τις πόρτες που άνοιγαν και τα υπόλοιπα από τα πέντε κλειδιά, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. 

Είναι περισσότεροι

Κρίνοντας από τα πολλά, αντρικά ρούχα διαφορετικών μεγεθών που βρέθηκαν στο τζιπ, η αντιτρομοκρατική υποπτεύεται πως υπάρχουν και άλλοι συνεργοί, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, αφού πρόκειται για ρούχα που δεν κάνουν στους τρεις συλληφθέντες. Το smartphone και τα τέσσερα ακόμη κινητα τηλέφωνα που ήταν σε λειτουργία, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Με ποιους επικοινωνούσαν και τι σχεδίαζαν; Σύμφωνα με πληροφορίες στα κινητά έχει ήδη βρεθεί «χρήσιμο υλικό».

Η ληστεία και η απόδραση του «βοσκού»

 

Η ΕΛ.ΑΣ επανεξετάζει και την επίθεση σε αστυνομικό στη Χαλκιδική τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου τον έκλεισαν σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου όταν προσπάθησε να βοηθήσει την 26χρονη φίλη του «τοξοβόλου», η οποία είχε πέσει σε χαντάκι. Η ληστεία τράπεζας στην Αχαΐα, στις 29 Αυγούστου, με λεία 150.000 ευρώ καθώς και πέντε ακόμη ληστείες φαίνεται πως εξασφάλισαν άφθονο ρευστό για τις ενέργειές τους.

Ο Μιχαηλίδης είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Όταν εξαφανίστηκε ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη αιγοπροβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Από τα Χριστούγεννα που ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές μετακινήσεις εκτός Αθηνών ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο ενώ διέθετε μεγάλη ρευστότητα από τα μετρητά της ληστείας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ακόμα 2 με 3 άτομα δεν έχουν εντοπιστεί και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο. Το τροποποιημένο καλάσνικοφ ΑΚ47 που κουβαλούσε πάνω του ο Μιχαηλίδης, διαθέτει αυτοσχέδιο σύστημα ώστε να ελέγχεται η ανάκρουση, αυξάνοντας την ευστοχία ακόμη και κατά ριπάς. Από γενετικό υλικό που έχει βρεθεί, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία στις 29 Αυγούστου σε τράπεζα στη Ερυμάνθεια Αχαϊας, μαζί ακόμη έναν άντρα, κατά την οποία αφαίρεσαν 150.380 ευρώ. Ο ένας από τους δράστες ήταν ντυμένος ιερέας.

Το προφίλ της 28χρονης

 

Η «συνοδοιπόρος» της Πόλας Ρούπα που συνελήφθη, είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Ιούνιο, λίγες ώρες πριν από την απόφαση της δίκης για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Η 28χρονη φοιτήτρια, είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα στις 5 Ιανουαρίου του 2017, δηλώνοντας «αναρχική» και μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», και είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την παρέλευση του 18μήνου.

Στις 20 Ιουνίου 2019, ένα 24ωρο πριν από την τελευταία μέρα της δίκης της, η 28χρονη, δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου όπως ήταν υποχρεωμένη, και ο ίδιος ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της. Η 28χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε 34 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στο σχέδιο απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, καθώς και σε δύο ένοπλες ληστείες.

Η «επαφή» της με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, φαίνεται πως προέκυψε μέσα από τη φυλακή, μέσω μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όταν η 28χρονη φέρεται να ήρθε σε σύγκρουση με την Πόλα Ρούπα.

Στις 31 Ιανουαρίου είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες καταφανώς πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, που κατασχέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και συγκεκριμένα:

Α.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΒ 931807, που φέρεται να εκδόθηκε την 22/07/2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, υπό στοιχεία ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία του συλληφθέντα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη.

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» - Προσπάθησαν να το αδειάσουν Facebook Twitter

Β.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΕ 112238, που φέρεται να εκδόθηκε την 18/02/2015 από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, υπό στοιχεία ΛΑΜΠΙΡΗ ΖΩΗ του ΠΕΤΡΟΥ και της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, γεν. 17/07/1989 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» - Προσπάθησαν να το αδειάσουν Facebook Twitter

Γ.) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΗ 763219, που φέρεται να εκδόθηκε την 26/02/2017 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, υπό στοιχεία ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, γεν. 03-09-1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας.

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» - Προσπάθησαν να το αδειάσουν Facebook Twitter

«Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν ξέρω τι να πω. Σε αυτή τη χώρα άλλοι κάνουν ένοπλο αγώνα γιατί έτσι, καπιταλιζμός αφού, άλλοι κάνουν ντου στα σπίτια ανθρώπων (αναφέρομαι τόσο στον Πορτοσάλτε όσο και στη Μόρια)... Και όλοι αυτοί έχουν χειροκροτητές από τους απλούς, μέσους ανθρώπους.Η λογική φεύγει από το παράθυρο...