Προανακριτική Novartis: Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων κατήγγειλε ο εισαγγελέας Αθανασίου

Προανακριτική Novartis: Πιέσεις Παπαγγελόπουλου για «στήσιμο» διώξεων κατήγγειλε ο εισαγγελέας Αθανασίου Facebook Twitter
Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο Παναγιώτης Αθανασίου και τι απάντησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - EUROKINISSI
0

Βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου διατύπωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Novartis ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Αθανασίου ανέφερε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την υπόθεση της Novartis.

Ο Παναγιώτης Αθανασίου μίλησε μεν για παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όμως ανέφερε ότι η Ελένη Ράικου δεν του είχε μιλήσει ποτέ για παρεμβάσεις, ούτε ο ίδιος είχε ακούσει ποτέ το όνομα «Ρασπούτιν».

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «σε μια επίσκεψη μου είπε (ο κ. Παπαγγελόπουλος) "Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: "Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Για τις λίστες φοροδιαφυγής δεν έδειξε ενδιαφέρον. Εδειξε ενδιαφέρον για τα μιντιακά και τους καναλάρχες. Ηθελε ταχύτητα. Του κατέστησα σαφές ότι πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακάμψω τη νόμιμη διαδικασία για κανένα φυσικό πρόσωπο».

Μάλιστα ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον πίεσε αφόρητα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του ότι του είχε ζητήσει να φτιάξει στοιχεία για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.

«Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα "βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο"! Τον ρώτησα "μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία"; απάντησε" Όχι όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει"! Μου είπε έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λεω όχι. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι; έμεινα εμβρόντητος. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι».

  

«Ψεύτης και βραδυφλεγής»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία.

Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ' αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά... Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM