ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο «Ελ. Βενιζέλος» για έλεγχο Κινέζων τουριστών

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο «Ελ. Βενιζέλος» για έλεγχο Κινέζων τουριστών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υείας έσπευσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα, για τον έλεγχο Κινέζων τουριστών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας μετά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού

Δεκαπέντε Κινέζοι τουρίστες έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» μέσω Ρώμης και αμέσως χτύπησε «συναγερμός» στον διεθνή αερολιμένα, καθώς επτά από αυτούς ήταν από την πόλη Γούχαν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στις 11:15 σήμερα το πρωί ενώ οι συγκεκριμένοι είχαν αναχωρήσει πριν τέσσερις ημέρες από την πόλη τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Κινέζοι τουρίστες θα παρέμεναν στην Αθήνα μέχρι το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου, και στις 16:00 θα πέταγαν αεροπορικώς για Σαντορίνη. Η ξεναγός που είχε διοργανώσει την περιήγησή τους στην Ελλάδα, ενημέρωσε τον αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, που κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Το γκρουπ απομονώθηκε και διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, στα πλαίσια του ειδικού πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά. 

Το ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, για τον έλεγχο ύποπτων συμπτωμάτων ταξιδιωτών που καταφτάνουν στην Ελλάδα και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» έχουν ανασυρθεί από αποθήκες οι στολές πανδημίας. Ωστόσο μέχρι στιγμής τα μέτρα είναι κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα, με υλικό που διανέμεται σε ταξιδιώτες που σχετίζονται με τις χώρες όπου εκδηλώθηκαν κρούσματα.

Οι Έλληνες επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παρακολουθούν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού σχεδιάζοντας την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων στην χώρα μας.

Η καραντίνα δεν αρκεί

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας δηλώνει προειδοποιεί η επιδημία «προς το παρόν» δεν μπορεί να περιοριστεί. «Δεν βοηθά στον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, η καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί πολλές πόλεις στην Κίνα,», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο iatropedia.gr, εκτιμώντας πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που αποτυπώνεται στις επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα δεν έχουν εμφανή κλινικά συμπτώματα.

«Ο παρονομαστής αυτής της επιδημίας πρέπει να είναι πολύ μεγάλος. Ο ίδιος ο Kινέζος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Καμία καραντίνα δεν βοηθάει όταν έχεις κρούσματα ασυμπτωματικά και χαμηλής κλινικής εκδήλωσης. Όταν δηλαδή έχεις μια επιδημία με συμπτώματα που μοιάζουν με απλό κρύωμα. Πως να την περιορίσεις και από που να την σταματήσεις; Καμία καραντίνα δεν μπορεί να βοηθήσει και γι' αυτό, ήδη, έχει ξεφύγει ο ιός από τα σύνορα της Κίνας».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ