Μοίρες Ηρακλείου: Στη φυλακή ο 51χρονος για τη δολοφονία του ηλικιωμένου

Μοίρες Ηρακλείου: Στη φυλακή ο 51χρονος για τη δολοφονία του ηλικιωμένου Facebook Twitter
0

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η απολογία του 51χρονου κατηγορούμενου για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ηλικιωμένου στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο 51χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τοπικά Μέσα αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τι έκανε και πως τώρα έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς του θύματος. Τα μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο ήταν δρακόντεια κατά την απολογία του κατηγορούμενου.

Στα δικαστήρια του Ηρακλείου έδωσαν το «παρών» συγγενείς του θύματος οι οποίοι εμφανίστηκαν εξοργισμένοι με τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν θυμάται τίποτα καθώς είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Όπως σημείωσε ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του θύματος «πώς γίνεται να ζητάει συγγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται. Καταλαβαίνουν όλοι και η κοινωνία ότι είχε απόλυτη συνείδηση». Ο 51χρονος, που συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οδηγήθηκε από την πλαϊνή και όχι από την κεντρική είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών του θύματος.

 

Το χρονικό 

 

Το βράδυ του εγκλήματος, ο 51χρονος μπήκε στο κτίριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες. Ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ηλικιωμένος με την σύζυγό του και ο 17χρονος εγγονός τους. Ο 79χρονος, ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας που νοίκιαζε η γυναίκα, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να μιλά με τον 51χρονο χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που ζητούσε.

Τότε ο δράστης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και υπέκυψε στο τραύμα του. Ο δράστης πυροβόλησε και την 65χρονη σύζυγό του, τραυματίζοντάς την στον δεξί ώμο. Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι κατηγορίες

Ο 51χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM