Κακοκαιρία Ζηνοβία: Έρχεται δεύτερο κύμα τη νύχτα - Πού θα χιονίσει πολύ

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Έρχεται δεύτερο κύμα τη νύχτα - Πού θα χιονίσει πολύ Facebook Twitter
0

Η κακοκαιρία Ζηνοβία είναι σε πλήρη εξέλιξη και από το βράδυ αναμένεται το δεύτερο πιο ισχυρό κύμα με τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

Όμως τη Δευτέρα 30/12 το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οπισθοδρομήσει προς τις Κυκλάδες, προκαλώντας σημαντική ενίσχυση των φαινομένων στην Αττική, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Μαγνησία και στις Σποράδες, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΜΥ από απόψε το βράδυ αναμένεται επιδείνωση και θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αντίστοιχους χιονίάδες, ο κυριότερος όγκος των φαινομένων θα περιοριστεί στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλία και νοτιότερα , ενώ οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν μια έξαρση λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το βράδυ. Σε ότι αφορά στις εντάσεις των ανέμων εκεί θα έχουμε πρόβλημα καθώς οι άνεμοι θα κρατήσουν δεμένα πολλά πλοία για τα νησιά του Αιγαίου , καθώς τοπικά αύριο στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Προοδευτική εξασθένηση θα παρουσιάσουν από το μεσημέρι της Τρίτης.

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Σε ισχύ  απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Α.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΥΕΤΟΣ

Θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που αργότερα θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΕΤΟΥ

 

ΧΙΟΝΙΑ

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Βαθμιαία από τη νύχτα εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TIΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Στο επόμενο video μπορείτε να δείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές που θα έχουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις και πότε θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων . Αξίζει να παρατηρήσουμε οτι ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων προσδιορίζεται περισσότερο στη Βοιωτία τα νότια τμήματα της Φθιώτιδας και στη Δυτική Αττική .

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TIΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από αυτό το κύμα ψύχους οι θερμοκρασίες τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο θα παραμείνουν χαμηλές και τοπικά στα βόρεια ο παγετός θα είναι ισχυρός.

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Έρχεται δεύτερο κύμα τη νύχτα - Πού θα χιονίσει πολύ Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM