Απεργία την Πρωτομαγιά

Κάρπαθος: Ζευγάρι απέκτησε παιδί με παρένθετη μητέρα τη γιαγιά

Κάρπαθος: Ζευγάρι απέκτησε παιδί με παρένθετη μητέρα τη γιαγιά Facebook Twitter
Κυοφόρησε και έφερε στον κόσμο το παιδί της κόρης της μία γυναίκα από την Κάρπαθο
0

Τη λύση στο πρόβλημα ενός ζευγαριού από την Κάρπαθο που επί χρόνια προσπαθούσε μάταια να αποκτήσει παιδί, έδωσε η γιαγιά, η οποία έγινε και η παρένθετη μητέρα του νεογέννητου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η σύζυγος, για επτά ολόκληρα χρόνια το ζευγάρι αδυνατούσε να τεκνοποιήσει.

Εφόσον κρίθηκε βιολογικά εφικτό, τη λύση έδωσε η γιαγιά, η μητέρα της γυναίκας, η οποία κυοφόρησε το έμβρυο και έφερε στον κόσμο το εγγόνι της. 

«Δεν το σκέφτηκα καθόλου, αμέσως είπα το ναι γιατί ήθελα να βοηθήσω. Και δεν σκέφτηκα ότι δεν θα γίνει ή ότι δεν θα μπορούσα. Εφόσον είπε ο γιατρός ότι μπορώ, εγώ ήθελα να βοηθήσω» παραδέχεται η ίδια ενώ η κόρη της, Καλλιόπη εξηγεί γιατί επέλεξε τη μητέρα της κι όχι κάποια άλλη γυναίκα: «Είναι η μάνα μου, το έζησα μαζί της και ήξερα ακριβώς τι γινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Όπως σημειώνεται, η διαδικασία της κυοφορίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την 55χρονη, η οποία έπρεπε να υποστεί εξαντλητικές εξετάσεις, φάρμακα και στενή ιατρική παρακολούθηση ώστε να επανέλθει ο κύκλος της. Πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση στα ιατρικά χρονικά, σημειώνει ο μαιευτήρας Μανώλης Καπετανάκης, ο οποίος ανέλαβε και έφερε εις πέρας το εγχείρημα.

 
Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM