Στο νοσοκομείο «Υγεία» ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Στο νοσοκομείο «Υγεία» ο Δημήτρης Κοντομηνάς Facebook Twitter
0

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Υγεία».

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Alpha, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τις τελευταίες εβδομάδες και παρακολουθείται από ειδική ομάδα ιατρών σε μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη μετά την επιστροφή του από την Αμερική,.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Βήμα», η τελευταία φορά που συνεργάτες και φίλοι ήρθαν σε επαφή μαζί του ήταν η 10η Οκτωβρίου και, έκτοτε, οι μόνοι που διατηρούν άμεση πρόσβαση στον επιχειρηματία είναι η κόρη του, ο σύζυγός της και τρία στελέχη της εταιρείας DEMCO.

Ενδεικτικό είναι πως η τελική πράξη της πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στην Motor Oil συμφερόντων Βαρδινογιάννη, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες από την κόρη του επιχειρηματία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κόρη του επιχειρηματία κατείχε το 49,9% των μετοχών. Από την πώλησή, η οικογένεια εισέπραξε περίπου 4,45 εκατομμύρια ευρώ και, από αυτά τα χρήματα, περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε παλιό μέτοχο του Alpha με τον οποίο υπήρχαν δικαστικές εκκρεμότητες.

Τα αρχικά συμπτώματα και η επιδείνωση

Αρχικά τα συμπτώματα δεν κρίθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά και ο επιχειρηματίας παρέμεινε στο Κτήμα Βαρυπόμπης, έχοντας σε 24ωρη βάση κάποιον εξειδικευμένο γιατρό σε επιφυλακή. Όμως η υγεία του τελικά επιδεινώθηκε ραγδαία και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η κόρη του, Μαρία Κοντομηνά, και ο σύζυγος της Αριστοτέλης Τζιαμπίρης ζήτησαν τη συνδρομή το Βασίλη Κολιάτσου, καθηγητή Παθολογίας, Νευρολογίας και Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης. Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας είναι ο καθηγητής Δημήτρης Λινός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του «Υγεία» που παρακολουθεί στενά τον 81χρονο επιχειρηματία.

Οι γιατροί συστήνουν στον κύκλο του κ. Κοντομηνά να τον επισκέπτονται αποκλειστικά δικοί του άνθρωποι, με φειδώ, σε μία περίοδο με αρκετές διακυμάνσεις για τον ίδιο. Πρόσφατα, η πρώην σύντροφος του επιχειρηματία, Λόρι Χόλκομπμ κινήθηκε νομικά εναντίον του, διεκδικώντας μηνιαία διατροφή ύψους 50.000 ευρώ, επικαλούμενη το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν συνυπογράψει. Η αίτηση της συζητήθηκε προ ημερών στο Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε ενώ η νέα δίκη έχει οριστεί για το προσεχές διάστημα, πάλι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η σκυτάλη στην Motor Oil

Ο όμιλος συμφερόντων Βαρδινογιάννη, έκανε επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στα στούντιο που στεγάζουν τις παραγωγές του Alpha και θέλει να αναδείξει το κανάλι σε πρώτο σταθμό από πλευράς τηλεθέασης. Η νέα διοίκησει να διατηρήσει το προσωπικό του καναλιού ως έχει αλλά έχει διαρρεύσει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια με τα ποσοστά στην prime time ζώνη.

Παρά τις επενδύσεις στην μυθοπλασία, ο σταθμός έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση και μέσα στο επόμενο διάστημα θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα. Η Μotor Οil γίνεται πλέον ο μοναδικός μέτοχος του Αlpha, με ανθρώπους της αγοράς να σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή δίνει τέλος στην ανασφάλεια που υπήρχε, εξαιτίας των «γνωστών οικονομικών προβλημάτων» του ομίλου Κοντομηνά.

Τέλος εποχής

 

Το 1998, η οικογένεια Αλαφούζου είχε πουλήσει τον τότε ΣΚΑΪ στον Στάθη Τσοτσορό, με το κανάλι να καταλήγει στη συνέχεια στον Δημήτρη Κοντομηνά που το μετονόμασε σε Alpha Sky και, αργότερα, τον Οκτώβριο του 1999 σε Alpha. Το 2008 ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Alpha πέρασαν στην κυριότητα του γερμανικού μιντιακού κολοσσού RTL αλλά το 2012, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανάκτησε τον μετοχικό έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Τον Οκτώβριο του 2018, ανακοινώθηκε η αγορά του 50,1% των μετοχών του καναλιού από τον όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil) που πλέον αποκτά τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού καναλιού και του ομώνυμου ραδιοφωνικού σταθμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ