Προβλήματα σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην Κρήτη προκάλεσε κατά την διάρκεια της νύκτας η έντονη βροχόπτωση.

 

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου - Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά. 

 

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι, γεωργικές εκτάσεις και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής.


Λόγω καταπτώσεων βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα. Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους παραμένουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Στην Σκλαβοπούλα , μέρος της πλαγιάς βουνού αποκολλήθηκε και τόνοι λάσπης βρέθηκαν μέσα σε σπίτι το οποίο και ευτυχώς δεν κατοικείτο.

 

Στην Κουντούρα Χανίων, οι καλλιεργητές δέχτηκαν και δεύτερο πλήγμα μέσα σε λίγα 24ώρα αφού πολλά θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως επίσης σπίτια και επιχειρήσεις. Ενώ συνεργεία του δήμου Κανδάνου- Σελίνου εργάζονται από νωρίς το πρωί, για τη διάνοιξη του δρόμου.

 

Μιας ώρας δυνατή βροχή ήταν αρκετή για να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Έλος Κισσάμου.Τα νερά μετέτρεψαν το ρυάκι που βρίσκεται ανάμεσα στις ταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό ορμητικό ποτάμι το οποίο παραλίγο να «πνίξει» τις επιχειρήσεις και να παρασύρει τον αιωνόβιο Πλάτανο που βρίσκεται εκεί.Τα νερά μπήκαν στα καταστήματα προκαλώντας ζημιές, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία του χωριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / NeaKriti /Zarpanews

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr