Απεργία της ΓΣΕΕ

Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται πληρωμή με bitcoin

Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δέχεται πληρωμή με bitcoin Facebook Twitter
0

Ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να υιοθετήσει κρυπτονόμισμα «bitcoin» ως τρόπο πληρωμής στο κατάστημα του.

Ο Στράτος Ιγγλεζάκης επισημαίνει ότι θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή, «καθώς (τα bitcoins) είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος».

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με bitcoin και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα», διευκρινίζει ο ίδιος.

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με bitcoin, είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας».

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές είπε πως, «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε bitcoin αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα bitcoin σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση wallet και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα bitcoin όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια satoshi. Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.

«Ο όρος κρυπτονόμισμα δεν είναι κάτι κρυφό όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές», εξηγεί.

 
Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM