Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο.

 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο κ. Τατσόπουλος εξήλθε σήμερα το μεσημέρι από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου. Η ομάδα που τον παρακολουθεί εκτιμά πως η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

 

Την Τρίτη, και ενώ ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή του Alpha, ο Πέτρος Τατσόπουλος παραπονέθηκε «στον αέρα» για οξύ πόνο στο στήθος και αμέσως μετά λιποθύμησε. Τελικά διαγνώστηκε με ρήξη αορτής και χειρουργήθηκε εσπευσμένα. Ο χειρουργός του δήλωνε χθες χαρακτηριστικά πως συνήθως τέτοια περιστατικά οδηγούν στον θάνατο και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ενώ οι γιατροί τον άνοιγαν για να επέμβουν.  

 

 

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθυντής καρδιορχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρης Λυμπεριάδης που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο που πίεζε την καρδιά. Μόλις με φωνάξανε είχε σχεδόν μηδέν πίεση. Τρέχοντας τον πήγα πάνω στο χειρουργείο και προλάβαμε, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί».

 

 

 

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι:

Ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος.

Νεώτερη ανακοίνωση θα εκδοθεί σε κάθε μεταβολή της κατάστασης».