Στα χέρια των αρχών έπεσε μετά από δεκαετίες αεροπειρατής. Ο άντρας που συνελήφθη στη Μύκονο πρωταγωνίστησε στην αεροπειρατεία της πτήσης 847 της TWA που εκτελούσε το Αθήνα – Ρώμη, το 1985.

 

Μετά από 34 χρόνια, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μύκονο ένας 65χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αεροπειρατείας της πτήσης 847 της TWA, το 1985.

 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 65χρονος εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19 Σεπτεμβρίου) στη Μύκονο.

 

«Τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο άνδρας οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του.

 

Σύμφωνα με το protothema.gr πρόκειται για 65χρονο Λιβανέζο που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αεροπειρατείας της TWA, το 1985.

 

Η αεροπειρατεία του 1985

 

Στις 14 Ιουνίου 1985, Λιβανέζοι που πιθανότατα είχαν σχέση με τη Χεζμπλάχ, έκαναν αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA που πετούσε από την Αθήνα στη Ρώμη, Ιταλία. Οι αεροπειρατές πρώτα κατηύθυναν το αεροσκάφος στη Βηρυτό όπου μερικοί επιβάτες ελευθερώθηκαν σαν ανταλλαγή για τον εφοδιασμό του αεροσκάφους με καύσιμα.

 

Ακόλουθα το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό την Αλγερία όπου περισσότεροι επιβάτες απελευθερώθηκαν πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Βηρυτό.

 

Στη Βηρυτό, οι τρομοκράτες εντόπισαν έναν δύτη του Αμερικανικού Ναυτικού, τον Ρόμπερτ Στέθεμ. Οι τρομοκράτες ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν τον Στέθεμ πετώντας το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. 12 ακόμη ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος πριν επιστρέψει στην Αλγερία όπου απελευθερώθηκαν 65 ακόμη επιβάτες.

 

Τελικά το αεροσκάφος επέστρεψε πάλι στη Βηρυτό όπου παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε οι υπόλοιποι όμηροι μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία. Στη Συρία επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ και μεταφέρθηκαν στη Δυτική Γερμανία. Μεταξύ των τρομοκρατών αυτής της επίθεσης περιλαμβάνονται ο Αλί Άτγουα, ο Χασάν Ιζ-αλ-Ντίν, ο Μωχάμετ Αλί Χαμαντέϊ και αρκετοί άλλοι.

 

Στο αεροπλάνο υπήρχαν 145 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Οι περισσότεροι ήταν Αμερικάνοι, αλλά και 15 Έλληνες. Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.