Δυσαρέσκεια εκφράζει η ανακοίνωσή με τίτλο «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια» της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας η οποία  αναφέρεται στη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας.

 

Η ανακοίνωση καλεί συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους και την αριστερά «να καταδικάσουν την τρομοκρατική εισβολή στις καταλήψεις στα Εξάρχεια» και «να απαιτήσουν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας κατά αλληλέγγυων και προσφύγων».

 

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια


Ούτε 24 ώρες δεν έκλεισαν από την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τις απειλές για εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη", που εκτόξευσε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και η Αστυνομία εισβάλει στα Εξάρχεια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των υπερπλεονασμάτων, την ώρα μάλιστα που παζαρεύουν να αγοράσουν γαλλικές φρεγάτες δισεκατομμυρίων, παίζει το χαρτί του "νόμου και τάξης" και του ρατσισμού με εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια. Το καλοκαίρι ψήφισαν την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, στοχοποιώντας τη νεολαία που αντιστέκεται και τώρα εξορμούν στα Εξάρχεια σε μια επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά.

 

Είναι πρόκληση, την ώρα που τα δικαστήρια έριξαν στα μαλακά τον Κορκονέα, το δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κλιμακώνεται η αστυνομική καταστολή στα Εξάρχεια για να στρωθεί ο δρόμος σε αναπλάσεις για χάρη των πλούσιων φίλων των Μητσοτάκηδων, που ονειρεύονται να κάνουν την περιοχή Κολωνάκι αυθαιρεσίας και λαμογιάς.

 

Είναι απάτη η επίκληση της "ασφάλειας των πολιτών" όταν με τα συνεχιζόμενα άγρια μέτρα λιτότητας και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ κατεδαφίζεται το δικαίωμα στη δουλειά, όταν ο Βρούτσης περνά τροπολογία στη Βουλή για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, χωρίς καν την υποχρέωση του εργοδότη να παρουσιάσει "σημαντικό λόγο".

.
Η συκοφάντηση των κινημάτων αμφισβήτησης στα Εξάρχεια και του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες προετοιμάζει τον νέο γύρο επιθέσεων λιτότητας, καταστολής και ρατσισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Καλούμε με τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους και την αριστερά να καταδικάσουν την τρομοκρατική εισβολή στις καταλήψεις στα Εξάρχεια. Να απαιτήσουν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας κατά αλληλέγγυων και προσφύγων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr