Σαμοθράκη: Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα από τον αποκλεισμό

Σαμοθράκη: Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα από τον αποκλεισμό Facebook Twitter
0

Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ακυρώσεις στις κρατήσεις σημειώνονται στη Σαμοθράκη μετά τον τετραήμερο αποκλεισμό που πλήττει το νησί.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τεράστια έλλειψη φαρμάκων, τροφίμων (κυρίως γαλακτοκομικών, κρεάτων, φρούτων και λαχανικών), καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Τα ράφια των καταστημάτων είναι άδεια, αφού οι προμήθειες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων τουριστών και των μόνιμων κατοίκων κατά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες του αποκλεισμού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας μιλώντας στο ethnos σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «τέτοια κατάσταση εμείς οι παλαιότεροι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή της επιστράτευσης».

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι, προκειμένου να βρεθούν το γρηγορότερο δυνατό φάρμακα για ηλικιωμένους, και βρεφικά είδη, φορείς και κάτοικοι του νησιού ζητούσαν την συνδρομή από τράτες προκειμένου να τα προμηθευτούν από την Αλεξανδρούπολη. Όπως είπε «τα καταστήματα έχουν αδειάσει από είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και από άλλα προϊόντα. Πιστεύω ότι η κανονικότητα θα αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ ή το αργότερο από αύριο το πρωί. Πάντως, στο... τσακ τη γλιτώσαμε, αφού, αν δεν είχαμε θετικές εξελίξεις άμεσα, θα αντιμετωπίζαμε τεράστια παρατράγουδα».


Εντωμεταξύ στο 100% έχουν φτάσει οι ακυρώσεις στο νησί οι κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν να καλύψουν την ζημιά. «Οι επαγγελματίες του νησιού αντιμετωπίζουν ένα δράμα, αφού το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση παρουσιάστηκε στην καλύτερη για εμάς εποχή του έτους. Το μόνο παρήγορο είναι ότι μάθαμε πως στα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να έρθει στη Σαμοθράκη. Οι λάτρεις των πολλών ομορφιών του νησιού μας, μόλις έμαθαν ότι αποκαθίσταται η κατάσταση, σπεύδουν αμέσως να μας επισκεφθούν» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης.

Σχετικά με τους τουρίστες που παρέμειναν στο νησί λόγω του αποκλεισμού, ο κ Γλήνιας τόνισε ότι και το βράδυ της Τρίτης κοιμήθηκαν σε καταλύματα δωρεάν ή με πολύ χαμηλές τιμές, ενώ αρκετοί, για να βγάλουν τη νύχτα, έκαναν χρήση των χώρων του δημοτικού γυμναστηρίου και του σχολείου. Επίσης και τη χθεσινή ημέρα τουρίστες έφαγαν δωρεάν ή δίνοντας πολύ λίγα χρήματα σε εστιατόρια του νησιού. Οι επιχειρηματίες θα καλύψουν τα έξοδα από κονδύλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και του Δήμου Σαμοθράκης.


Η κανονικότητα στη Σαμοθράκη αναμένεται να επιστρέψει από το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης αφού αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατικών και των οχηματαγωγών πλοίων που επιστράτευσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να σταματήσει ο τετραήμερος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ