Σαμοθράκη: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι λόγω προβλημάτων με τα πλοία

Σαμοθράκη: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι λόγω προβλημάτων με τα πλοία Facebook Twitter
0

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επισκέπτες της Σαμοθράκης που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μετά από μηχανική βλάβη ενός πλοίου σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν στις 06 Αυγούστου, όταν το πλοίο Σάος ΙΙ, που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και κρίθηκε αναγκαίο να επισκευαστεί. Έτσι, την γραμμή εξυπηρετούσε μόνο το επιβατηγό Ζέφυρος, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει οχήματα.

Την Παρασκευή, κατόπιν κινητοποίησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δρομολογήθηκε στη γραμμή το επιβατηγό οχηματαγωγό Αζόρες Εξπρές. «Με άμεσες πρωτοβουλίες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, δόθηκε λύση στο μείζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με την δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίο Αζόρες Εξπρές», ανέφερε το υπουργείο σε σχετικό δελτίο Τύπου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλοίο ήταν εν πλω, με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, για να δώσει λύσει στο ζήτημα που είχε προκύψει.  Σήμερα το πρωί ωστόσο, έγινε γνωστό ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ) το Αζόρες Εξπρές δεν μπόρεσε να προσεγγίσει χθες το λιμάνι της Σαμοθράκης.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα, αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν μπόρεσε να δέσει με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα. Παράλληλα, το πλοίο υπέστη βλάβη, που σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές έχει αποκατασταθεί. 

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι
Έτσι, εκατοντάδες επιβάτες έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες φορείς του νησιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους βάζοντας τους σε δωμάτια σε αίθουσες του δήμου καθώς και στο κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

Την ακύρωση δρομολογίων ζητάει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αζόρες Εξπρές 

Το τοπικό faros-24.gr μετέδωσε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αζόρες Εξπρές έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας την ακύρωση των δρομολογίων. Το αίτημα αποδρομολόγησης επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες Αρχές. 

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης σε σχέση με το πλοίο Αζόρες Εξπρές , είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου. Στη συνέχεια αυτού παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι 31-8», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM