Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15π.μ - Δεν θα αλλάξει τίποτα

Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15π.μ - Δεν θα αλλάξει τίποτα Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Σε διευκρινίσεις για την ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά, προχώρησε σήμερα η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν την ώρα έναρξης να μετατίθεται για τις 9π.μ, όπως είχε εξαγγείλει ο προκάτοχός της Κώστας Γαβρόγλου, και ξεκαθάρισε πως τα σχολεία θα ανοίγουν από τον Σεπτέμβριο στις 8:15π.μ, όπως γινόταν και όλες τις προηγούμενες χρονιές.  

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15 το πρωί», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα προσληφθούν οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Η ίδια επισήμανε πως ούτε το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια θα αλλάξει την επομένη χρόνια και επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. 

Σχετικά με τη ματαίωση των σχεδίων για ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ιδρυθεί καθώς υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι και «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους».

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σιχαίνομαι το πρωινό ξύπνημα... Μάλλον το ίδιο το σιχαινόταν και ο Γαβρόγλου.και οι συν αυτού στον ΣΥΡΙΖΑΜόνο που επειδή, προφανώς, οι ίδιοι δεν χρειάστηκε να δουλέψουν ποτέ σε κανονική δουλειά (ξέρεις, αυτήν που ξεκινάς στις 9.00 το αργότερο) ή και όσοι δούλευαν είχαν τις υπηρέτριες να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, σκέφτηκαν ότι είναι καλή ιδέα τα παιδιά να ξεκινούν το σχολείο στις 9.00 ! Μεγαλοφύες !!!!Θα έλεγα μπράβο στην νέα υπουργό, αλλά δυστυχώς δεν μου πάει να λέω μπράβο για τα αυτονόητα. Δείχνει τουλάχιστον ότι διαθέτει κοινή λογική. Το ίδιο δείχνει και η ματαίωση της νομικής στην Πάτρα, χωρίς να λογαριαστεί το όποιο πολιτικό κόστος. Αρκετών παιδιών οι επαγγελματικές προοπτικές καταστράφηκαν, ας μην προσθέτουμε τουλάχιστον και άλλους στον κουβά της απελπισίας.
«Σχετικά με τη ματαίωση των σχεδίων για ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ιδρυθεί καθώς υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι και «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους».Αν ήταν έτσι, τα 2/3 των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να κλείσουν.
Ακόμη ένα ολόθερμο μπράβο σ'αυτή τη σπουδαία κυρία της Παιδείας! Το πρωινό ξύπνημα είναι μια στοιχειώδης άσκηση πειθαρχίας του σώματος που πρέπει να συνηθίσει στους ρυθμούς που η ενήλικη ζωή θα απαιτήσει από τον πρώην ανέμελο ανήλικο. Όλοι ζοριστήκαμε στα πιτσιρικάτα μας με το πρωινό ξύπνημα αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να δικαιωθεί η έμφυτη τάση τεμπελιάς και αντιπαραγωγικής τρυφηλότητας.
Δεν είναι μόνο αυτό.Αφήνεις το παιδί στο σχολείο στις 8 για να προλάβεις να πας δουλειά στις 9.Αν το πας στις 9, δεν πας δουλειά...Τι στην ευχή είχαν στο μυαλό τους οι ζαιοι;Παράνοια...