Ζάκυνθος: Την ενοχή του πατροκτόνου ζήτησε ο εισαγγελέας - Αναγνώρισε ελαφρυντικά

Ζάκυνθος: Την ενοχή του πατροκτόνου ζήτησε ο εισαγγελέας - Αναγνώρισε ελαφρυντικά Facebook Twitter
0

Tην ενοχή του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου, αλλά με την αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας.

Οπως είπε ο εισαγγελέας η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ωστόσο, ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ενώ ζήτησε ακόμη να συνυπολογισθεί στην κρίση και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του.

Ο εισαγγελέας, όπως μεταδίδει το best.gr, επισήμανε στην αγόρευσή του πως από τις καταθέσεις των μικρών παιδιών του θύματος φαίνεται πως είχαν στο πρόσωπό του ειλικρινή αγάπη και τόνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης τους. Έκανε λόγο για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδόμησαν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

«Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ότι το χέρι του το όπλισαν πολλοί.

Όσο για το κίνητρο του δράση, είπε ότι ήταν η ντροπή, η απόρριψη και ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία του πατέρα του πέτυχε και την ηθική εξόντωση του.


 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM