ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αναβολή στην απόφαση για τον Μάριο Παπαγεωργίου - Οι αντιδράσεις της οικογένειας

Αναβολή στην απόφαση για τον Μάριο Παπαγεωργίου - Οι αντιδράσεις της οικογένειας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα πιθανόν να θέλει να κριθεί ο κατηγορούμενος για τον θάνατο του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν εκδόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θέλει να κάνει χρήση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα για αναγνώριση ελαφρυντικού σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit , επιθυμεί να «σπάσει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Σήμερα, η υπεράσπιση του 73χρονου υπέβαλε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αίτημα στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά με το νέο Ποινικό Κώδικά σε περίπτωση καταδίκης. Τα μέλη του δικαστηρίου έκαναν δεκτό το αίτημα και ανέβαλλαν την έκδοση της απόφασής τους η οποία αναμένονταν σήμερα για τις 3 Ιουλίου. Οι αντιδράσεις της οικογένειας ήταν έντονες.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Μέχρι σήμερα, με τον ισχύοντα δηλαδή Ποινικό Κώδικα (έως και την 1η Ιουλίου) προβλέπονταν ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι ο 26χρόνος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις Αρχές.

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως εκείνος ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Ο φερόμενος «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ