Ένα πρωτόγνωρο ιατρικό λάθος, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη καθώς καταγγέλθηκε πως νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα.

 

Μετά την καταγγελία, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή στην Μαιευτική Κλινική.

 

Κατά τις πληροφορίες του neakriti.gr, η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία όμως νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει σε ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι.

 

 

 

Κατά τις πληροφορίες, η εργαζόμενη, αντί να πάρει στα χέρια της την γεμάτη σύριγγα, αφηρημένη, πήρε ξανά την άδεια και χρησιμοποιημένη, βάζοντας τη βελόνα στην κοιλιά της εγκύου. Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τρομοκρατήθηκε, και υποβλήθηκε στη συνέχεια σε ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.

 

Η εργαζόμενη κλήθηκε να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Το LIFO.gr έχει επικοινωνήσει με το νοσοκομείο για περισσότερες πληροφορίες και αναμένεται απάντηση από τη διοίκηση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr