Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε το πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ. για τους 8 αστυνομικούς - Τι λέει η οικογένεια

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε το πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ. για τους 8 αστυνομικούς - Τι λέει η οικογένεια Facebook Twitter
1

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα αποφασίσει την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η αναβολή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, που μέσω των δικηγόρων της, έστειλε το εξής μήνυμα:

«Όπως πληροφορηθήκαμε το Πειθαρχικό όργανο της αστυνομίας που επρόκειτο να συνεδριάσει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με σκοπό να αξιολογήσει το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με τους 8 αστυνομικούς που συνέπραξαν στην άγρια δολοφονία του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης των αστυνομικών. Μεταφέρουμε τη βαθιά θλίψη της οικογένειας του θύματος για αυτή την εξέλιξη, καθώς εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του συμπολίτη μας, δεν έχει υπάρξει καμία πειθαρχική κύρωση ως προς τις ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών για μια υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έλαβε διεθνείς προεκτάσεις. Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας γι' αυτή την κωλυσιεργία και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

Υπενθυμίζεται πως το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα του για την ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμου του Ζακ Κωστοπουλου, επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία προχώρησε άψογα και άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών από το πειθαρχικό της Αστυνομίας. Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποια έγινε στον αναγκαίο χρονο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων. Ως εκ τούτου ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να του αποσταλεί η απόφαση του αρμοδιου πειθαρχικού οργάνου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια