Μηχανική βλάβη παρουσίασε το ταχύπλοο Super Express λίγο έξω από την Άνδρο και ενώ ταξίδευε με προορισμό την Τήνο. Το πλοίο καθηλώθηκε στο λιμάνι της Τήνου. 

 

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, η Λιμενική Αρχή Άνδρου ενημερώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες, από τον πλοίαρχο του Super Express, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από την Άνδρο στην Τήνο, παρουσιάστηκε βλάβη στην τουρμπίνα μιας εκ των τεσσάρων μηχανών του πλοίου. Το Super Express μετέφερε 281 επιβάτες, 55 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 5 δίκυκλα. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Πάρο – Πειραιά, συνέχισε τον πλου του και κατέπλευσε στο λιμάνι της Τήνου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

 

Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα όπου παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Την Παρασκευή το ταχύπλοο Supercat 3 παρουσίασε βλάβη στην αριστερή μηχανή του λίγα ναυτικά μίλια από τη νησίδα του Αγίου Γεωργίου.