Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Τσίπρας

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Τσίπρας Facebook Twitter
0

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε για το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», στο επίκεντρο θα τεθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης της δραστηριότητας της Τουρκίας. Η συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει στις 5:30μ.μ

Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως το γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση δυτικά της Πάφου, διαμηνύοντας πως και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας που αρχικά θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα, οδεύει προς την ίδια περιοχή.

Στην ίδια συνέντευξή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την άποψη ότι όλα θα μπουν στη θέση τους και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για Μεσόγειο, λέγοντας ότι «μόλις διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων στο πλαίσιο του δικαίου και γνωρίζουν σχετικά με τον διαμοιρασμό δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σοβαρές ενδείξεις πως η Τουρκία έχει αρχίσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού. Οι ενδείξεις αφορούν τη μεταφορά τσιμέντου και λάσπης, υλικά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου, καλώντας την Άγκυρα να ακυρώσει την απόφαση της για την πραγματοποίηση των παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. «Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και δημιουργεί τον κίνδυνο για την αύξηση της έντασης στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM