Αρχαιοκάπηλοι έβαλαν αγγελία για αρχαίο θησαυρό στο διαδίκτυο και συνελήφθησαν

Αρχαιοκάπηλοι έβαλαν αγγελία για αρχαίο θησαυρό στο διαδίκτυο και συνελήφθησαν Facebook Twitter
0

Αρχαιοκάπηλοι επιχείρησαν να πουλήσουν έναν μικρό, αρχαίο θησαυρό μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο και συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία.

Η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ερεύνησε την υπόθεση και η αστυνομία συνέλαβε τους δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση – κατά περίπτωση- των νόμων για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο διαδίκτυο με την οποία οι δράστες ήθελαν να πουλήσουν αρχαία νομίσματα. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον άνδρα που είχε βάλει την αγγελία και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 -12 χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων

-16 χάλκινα νομίσματα Βυζαντινών χρόνων

-ένα χάλκινο δαχτυλίδι 
-ένα χάλκινο τμήμα πόρπης από τα κλασικά χρόνια
-2 χάλκινα ελάσματα και 2 μολύβδινα ελάσματα των αρχαίων χρόνων
-μολύβδινο σταθμίο και μολυβδόβουλο
-17 χάλκινα εξαρτήματα ένδυσης και δύο χάλκινες πόρπες και 7 ακόμα χάλκινα εξαρτήματα
-ένα δισκόμορφο μολύβδινο αντικείμενο, 4 μολύβδινα αντικείμενα και 14 μολύβδινα σφαιρίδια.

Αρχαιοκάπηλοι έβαλαν αγγελία για αρχαίο θησαυρό στο διαδίκτυο και συνελήφθησαν Facebook Twitter
Αρχαιοκάπηλοι έβαλαν αγγελία για αρχαίο θησαυρό στο διαδίκτυο και συνελήφθησαν Facebook Twitter

Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή και δεύτερου ατόμου στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δίκαννα κυνηγετικά τυφέκια, ένα μονόκαννο κυνηγετικό τυφέκιο και ένα παλιό εξάσφαιρο περίστροφο, για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ