Απόψε η «ροζ» Σελήνη του Απριλίου

Απόψε η «ροζ» Σελήνη του Απριλίου Facebook Twitter
0

Η ροζ Σελήνη, η κοντινή πανσέληνος του Απριλίου, θα είναι ορατή σήμερα στον νυχτερινό ουρανό. 

Το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο από ότι συνήθως, καθώς ο φυσικός δορυφόρος της Γης βρίσκεται πολύ κοντά στην ελάχιστη απόστασή του από τον πλανήτη μας.

Πριν τρεις ημέρες, η Σελήνη περνούσε από το περίγειό της, σε απόσταση 364.205 χιλιομέτρων και απόψε θα ανατείλει στα 369.000 χιλιόμετρα. 

Το «ροζ φεγγάρι» του Απριλίου πήρε το όνομά του από τα ροζ ανοιξιάτικα λουλούδια που ανθίζουν αυτόν τον μήνα σε διάφορες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου, όπως είναι το Wild Ground Phlox, που ευδοκιμεί στο Τέξας.

Η ροζ πανσέληνος συμπίπτει φέτος με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και «επισφραγίζει» το τέλος του χειμώνα και την κορύφωση της Άνοιξης. 

Το αποψινό χρώμα του φεγγαριού ωστόσο θα κυμανθεί από το κίτρινο και το πορτοκαλί έως το κόκκινο, εξαιτίας της διάχυσης του φωτός στη σκονισμένη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η Σελήνη, σήμερα, 19 Απριλίου, θα ανατείλει λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ.

Η επόμενη πανσέληνος θα ανατείλει τον επόμενο μήνα, στις 18 Μαΐου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM