Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρώτο θέμα στο BBC η παρενόχληση των Τούρκων στο ελικόπτερο του Τσίπρα

Πρώτο θέμα στο BBC η παρενόχληση των Τούρκων στο ελικόπτερο του Τσίπρα Facebook Twitter
0

Στην πρώτη σελίδα των ειδήσεών του φιλοξενεί το BBC την παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

Το BBC αναφέρεται στο περιστατικό και μεταδίδει τόσο τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού, όσο και την άρνηση της Τουρκίας πως παρενόχλησε το ελικόπτερο.

Πρώτο θέμα στο BBC η παρενόχληση των Τούρκων στο ελικόπτερο του Τσίπρα Facebook Twitter

Πριν από λίγη ώρα, τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού ανέφερε πως «πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισαν ότι τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης πως «ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά» και πως «οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Το τηλεγράφημα του Associated Press για την τουρκική πρόκληση αναδημοσιεύεται επίσης από μεγάλα διεθνή μίντια  και αμερικανικές εφημερίδες όπως η New York Times και η Washington Post.

Εκτός από το ιστορικό της σημερινής παρενόχλησης που κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας το AP αναφέρει επίσης πως «οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι τεταμένες εδώ και καιρό».

Το τηλεγράφημα σημειώνει πως οι δύο χώρες ερίζουν για αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του Αιγαίου.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ