Πώς η Χάρις Αλεξίου υπερασπίστηκε τη Μυρσίνη Λοΐζου στο δικαστήριο

Πώς η Χάρις Αλεξίου υπερασπίστηκε τη Μυρσίνη Λοΐζου στο δικαστήριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα μικρό απόσπασμα, από την κατάθεση που είχε δώσει η Χάρις Αλεξίου στο δικαστήριο, υπέρ της Μυρσίνης Λοΐζου. Η κα Λοΐζου εισέπραττε επί 69 μήνες τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε τελικά στην παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τηλεοπτικός σταθμός Open Beyond μετέδωσε απόσπασμα της κατάθεσης που έδωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια, που στάθηκε στο πλευρό της κόρης του Μάνου Λοΐζου. 

«Τη γνωρίζω από παιδάκι. Μου είπε τι είχε συμβεί μετά από μία κλήτευση που έλαβε, γιατί ντρεπόταν. Είναι πολύ έντιμη. Δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα οικονομικά και δεν είχε πάρει είδηση ότι λάμβανε σύνταξη, που δεν δικαιούταν», είχε πει η Χάρις Αλεξίου απευθυνόμενη στους δικαστές. 

Στην επιστολή παραίτησής της, η κα Λοΐζου είχε σχολιάσει για την παράνομη είσπραξη: «Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή», έγραφε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία για «ανθρωποφαγία».

«Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει», σημείωνε, αποσύροντας την υποψηφιότητά της.

Τα ρεπορτάζ για τη σύνταξη και άλλα φορολογικά χρέη

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Πρώτο Θέμα» υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση για την πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Πρώτο Θέμα» επικαλείται απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα και χρωστά, μαζί με τις προσαυξήσεις, περίπου 94.000 ευρώ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για άλλα φορολογικά χρέη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη, και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Μαΐου, δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

 
Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Πως την πατησε ετσι η Χαρουλα μας δε μπορω να καταλαβω.Δικαιωμα της η πολιτικη της θεση σαφως.Δικαιωμα μας να την κρινουμε κοσμια.Μια με τα γαντακια ,μια με την Μυρσινη .Ακυρο Χαρουλα μας.Κριμα.Λαικισμος φουλ.Βγηκε μετα κ ζητησε συγνωμη για τους Ζαιους.Δε τα βλεπες βρε Χαρουλα?Δεν ειχες το ενστικτο?Τεραστια Μεγαλη μας Χαρουλα?Παιζανε οι μικροτεροι ..ευρωβουλευτινες..κι ηταν αρχηγος η μυρσυνιω....
Το ότι κάποιος είναι μεγάλος καλλιτέχνης, δεν συνεπάγεται ότι είναι στοιχειωδώς έξυπνος, σοβαρός ή έντιμος. Η Χάρις το έχει αποδείξει αυτό περίτρανα και πριν την Μυρσίνη.
Ε ναι, το κορίτσι δεν είχε καταλάβει. Εκείνη απλώς έβλεπε τα λεφτά στον λογαριασμό της και τα έτρωγε. Δεν έκανε τίποτα κακό, άλλωστε αυτά όλα τα δημιουργεί ο κακός καπιταλιΖμος και η παγκόΖμιοποιηση.Γι'αυτο κ ολας είναι υπέρ της 17 Νοέμβρη που σκότωνε τους κακούς καπιταλες. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαστε τόσο "ανθρωποφάγοι". Και σα να μη μας φτάνει που το καλό κορίτσι έχασε την Ευρωβουλη εξαιτίας μας, τώρα τα βάζουμε κ με τη μεγάλη τραγουδιστρια με τα κόκκινα γάντια!Τέτοιοι είμαστε....
Είναι μια κλασσική βλακώδης δικαιολογία που την έχουμε ξανα ακούσει και σε άλλες ίδιες περιπτώσεις. Είναι να τρελαίνεσαι. Αν αυτό της είπε δικηγόρος να πει, να πετάξει το πτυχίο του στον μπλε κάδο καλύτερα. Καλά, δεν ήξερε από οικονομικά. Δεν δούλεψε και ποτέ της άλλωστε λόγω καταγωγής. Ακόμα και η Νοτοπούλου ειλικρινά περισσότερο έχει εργαστεί (σε γραφεία έστω, κομματικά και υπουργικά). Στο ΑΤΜ που πήγαινε και σήκωνε ευλαβικά κάθε μήνα τα χρήματα από το λογαριασμό της ΜΑΝΑΣ της, εκεί τι έχει να πει; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ ποιος καλός σύντροφος τα καταθέτει απ το 2007 ως το 2012 (μεγάλη υπόθεση τελικά η ετήσια πλέον Απογραφή συνταξιούχων με αυτοπρόσωπη συνήθως παρουσία, κόπηκαν μονομιάς όλες οι συντάξεις νεκρών αλλά και όλες οι δικαιολογίες);; Και άσε που δεν πήρε είδηση. Άμα ήταν έτσι θα είχαν συσσωρευτεί τα 50 χιλιάρικα στην Τράπεζα και όταν η Εφορία το 2013 μετά την διαπίστωση απάτης τα ζήτησε πίσω θα μπορούσε απλά να τα έδινε ώστε να μην αυξηθούν τα χρέη! Αλλά δεν γινόταν. Διότι απλούστατα δεν υπήρχαν, τα έπαιρνε και ξόδευε κανονικότατα. Το ωραίο είναι πως δεν το θεωρεί κάτι σοβαρό και όυτε θα παραιτούνταν. Το Μαξίμου της είπε να το κάνει και να στείλει μία επιστολή για το θεαθήναι.