Η Νάξος διοργανώνει κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα αποκριάτικα καρναβάλια της Ελλάδας, με κορυφαίο δρώμενο τις Λαμπαδηφορίες όπου εκατοντάδες άνθρωποι με βαμμένα πρόσωπα και λευκά σεντόνια κατακλύζουν τους δρόμους του νησιού. 

 

Με τον καιρό σύμμαχο η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την παραλία της Νάξου να θυμίζει καλοκαίρι από το πλήθος κόσμου που την είχε κατακλύσει, αλλά και τους εκατοντάδες λαμπαδηφόρους που έδωσαν για ακόμη μια χρονιά το παρών στις μοναδικές Λαμπαδηφορίες.

 

Εντυπωσιακοί Λαμπαδηφόροι, με βαμμένα πρόσωπα, στάχυα στα μαλλιά και την μέση και ντυμένοι με ένα λευκό σεντόνι, ξεχύθηκαν στους δρόμους και με τη συνοδεία ήχων από τύμπανα και κρατώντας δάδες αναμμένες, κατευθύνθηκαν στην παραλία, δημιουργώντας μια φαντασμαγορική πομπή και ατμόσφαιρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή τη χρονιά τα βεγγαλικά ήταν περισσότερα από ποτέ και οι Λαμπαδηφόροι για πρώτη φορά έκαναν στάσεις στην πορεία τους και καθόντουσαν κάτω για να σηκωθούν μετά από λίγο με αλαλαγμούς και χορούς.

 

Στο τέλος, στην κεντρική πλατεία άναψε φωτιά που την περιτριγύριζαν τύμπανα και πνευστά, λαμπαδηφόροι και πλήθος κόσμου με το σκιάχτρο να γυρίζει τριγύρω μέχρι που το έριξαν στην πυρά.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις φετινές εντυπωσιακές Λαμπαδηφορίες: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από naxostimes.gr