«Ιερό» σκάνδαλο στον Τύρναβο: Εξαφανίστηκαν 140.000€ και παλιές εικόνες από εκκλησία

«Ιερό» σκάνδαλο στον Τύρναβο: Εξαφανίστηκαν 140.000€ και παλιές εικόνες από εκκλησία Facebook Twitter
0

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Τύρναβου, η υπεξαίρεση 140.000 ευρώ και η κλοπή εικόνων αξίας από εκκλησία της περιοχής. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ3, ο ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλές εβδομάδες, γεννώντας ερωτηματικά. 

Ορισμένες από τις εικόνες που είχαν κλαπεί από τον ναό, βρέθηκαν σε σπίτι που είχε παραχωρήσει η μητρόπολη στον ιερέα για τη διαμονή του. 

Η υπόθεση απασχολεί την ενορία από τον Δεκέμβριο, οπότε και ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού paidis.com, στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, «χωρίς φυσικά να αναφέρει κάτι για το πρόβλημα, μη θέλοντας να σκανδαλίσει το ποίμνιο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης έχει απαιτήσει από τον τέως ιερέα του ναού να επιστρέψει το χρηματικό ποσό ή να παραδώσει παραστατικά δαπανών που να δικαιολογούν την διαφορά στα ταμεία.

Προς το παρόν, ο ιερέας που σταμάτησε να πληρώνεται από τον Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο μέσω τρίτου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ