Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Τύρναβου, η υπεξαίρεση 140.000 ευρώ και η κλοπή εικόνων αξίας από εκκλησία της περιοχής. 

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ3, ο ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλές εβδομάδες, γεννώντας ερωτηματικά. 

 

Ορισμένες από τις εικόνες που είχαν κλαπεί από τον ναό, βρέθηκαν σε σπίτι που είχε παραχωρήσει η μητρόπολη στον ιερέα για τη διαμονή του. 

 

Η υπόθεση απασχολεί την ενορία από τον Δεκέμβριο, οπότε και ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού paidis.com, στις 30 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων ιερέων στο μητροπολιτικό ναό, «χωρίς φυσικά να αναφέρει κάτι για το πρόβλημα, μη θέλοντας να σκανδαλίσει το ποίμνιο».

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης έχει απαιτήσει από τον τέως ιερέα του ναού να επιστρέψει το χρηματικό ποσό ή να παραδώσει παραστατικά δαπανών που να δικαιολογούν την διαφορά στα ταμεία.

 

Προς το παρόν, ο ιερέας που σταμάτησε να πληρώνεται από τον Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο μέσω τρίτου. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr