Σε ξενώνα μεταφέρεται ο 16χρονος πρόσφυγας στον Έβρο που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Σε ξενώνα μεταφέρεται ο 16χρονος πρόσφυγας στον Έβρο που απειλούσε να αυτοκτονήσει Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Σε ειδικό ξενώνα για ασυνόδευτους ανηλίκους πρόκειται να μεταφερθεί ο ασυνόδευτος 16χρονος που συγκλόνισε χτες με την επιστολή του, στην οποία είπε πως προσπαθεί να αυτοκτονήσει. 

Ο ανήλικος βρίσκεται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου κι έστειλε επιστολή προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τις συνθήκες διαβίωσής του.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως είναι μόνος του στο κέντρο υποδοχής καθώς οι γονείς του δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν γιατί έχουν προβλήματα υγείας.

«Έχω προσπαθήσει να αυτοκτονήσω τρεις φορές και συνεχίζω να κάνω τις ίδιες σκέψεις. Αυτό το μέρος είναι η αιτία που θέλω να δώσω τέλος στη ζωή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «έχει ήδη δρομολογηθεί η μεταφορά του σε ειδικό ξενώνα για ασυνόδευτους ανηλίκους. Παράλληλα, συνολικά, 14 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόκειται να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες από το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, σε ξενώνα για ασυνόδευτους ανηλίκους, δηλαδή σε δομή όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι πραγματικά πολύ καλές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM