Μου μπλόκαραν επένδυση για 0,03 ευρώ - Η εμπειρία Ολλανδού οινοποιού με την ελληνική εφορία

Μου μπλόκαραν επένδυση για 0,03 ευρώ - Η εμπειρία Ολλανδού οινοποιού με την ελληνική εφορία Facebook Twitter
1

Απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια σε επένδυσή του στην Ελλάδα, για χρέος 0,03 ευρώ ΕΝΦΙΑ στην εφορία, καταγγέλλει ο Ολλανδός ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Καρανίκα» στην Φλώρινα. 

Με μια ανάρτησή του στο Facebook που έγινε viral, ο Λόρνες Χάρτμαν καταγγέλλει πως η εφορία μπλόκαρε την πώληση αγροτεμαχίου για χρέη 0,03 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ. 

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά για 3 λεπτά του ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χάρτμαν στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Μου μπλόκαραν επένδυση για 0,03 ευρώ - Η εμπειρία Ολλανδού οινοποιού με την ελληνική εφορία Facebook Twitter

Ο οινοποιός ήθελε να πουλήσει ένα αγροτεμάχιο και με τα χρήματα αυτά να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης του στη Φλώρινα.

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», εξήγησε, μιλώντας στο voria.gr ο κ. Χάρτμαν. 

Ο εφοριακός που ήρθε σε επαφή με τον οινοποιό, τον ενημέρωσε πως εκκρεμούσε μία οφειλή ΕΝΦΙΑ με τον κ. Χάρτμαν να επιμένει πως ο συγκεκριμένος φόρος, ύψος 380 ευρώ, είχε καταβληθεί στο ακέραιο. 

Όταν έλαβε την αναλυτική βεβαίωση για πληρωμή χρεών εκτός ρύθμισης, ο οινοποιός ανακάλυψε πως τα χρέη που τον εμπόδιζαν να προχωρήσει στην πώληση του αγροτεμαχίου αντιστοιχούσαν σε 0,03 ευρώ. 

«Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.

Όπως λέει ο κ. Χαρτμαν, είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα με την εφορία και είχε επιχειρήσει να πουλήσει το οινοποιείο του και να αποχωρήσει επιχειρηματικά από την Ελλάδα. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Γελοίος ο λόγος πραγματικά. Αλλά και αυτός ας το σκεφτεί αλλιώς. Εδώ ταιριάζει το "τα κακά της τεχνολογίας". Όταν οι ειδοποιήσεις, ενημερώτητες κτλπ λειτουργούν με βάση κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα (όπως το TAXIS της Εφορίας δηλαδή) τότε τέτοια πάντα θα συμβαίνουν. Ακόμα και 1 λεπτό να χρωστούσε, πάλι το ίδιο θέμα θα είχε. Είναι όπως στην ΔΕΗ που έχεις πχ λογαριασμό 80 ευρώ, τον άφησες απλήρωτο και στον επόμενο αναγράφεται "Ειδοποιηση διακοπης ρευματος" κάπου με μικρά γράμματα ενώ δεν έχουν καν σκοπό να το κόψουν το ρεύμα για 150 ευρώ ξέρω γω. Απλώς αν το σύστημα δει χρέος έστω 1 ευρώ, αυτόματα τυπώνεται και αυτή η φράση περί διακοπής.Εδώ στην Γερμανία μία φορά έπρεπε να δώσω 25 ή 30 λεπτά επιπλέον γιατί σε ένα μικρό προστιματάκι όταν το πλήρωσα εκπρόθεσμα είχε μπει τόκος. Ήρθε χαρτί, γέλασα και το ξέχασα. Αργότερα ξανα ήρθε και είχε πάει σχεδόν 1 ευρώ επειδή δεν πλήρωνα. Σοβαρά τώρα τους έστειλα το ποσό αυτό για να σταματήσει. Δεν πιστεύω και στην Ολλανδία να ήταν διαφορετικά. Τον ευχαριστούμε που τελικά δεν έφυγε από Ελλάδα πάντως. Τώρα ο υπάλληλος της Εφορίας ή δεν είδε (ή δεν μπορούσε) το ύψος του χρέους ή τον τρόλλαρε και του είπε για πάνε σπίτι μπες στο τάξις να δεις πόσα χρωστάς (γελώντας από μέσα του). Έλληνες είμαστε, ικανό τον έχω να σκέφτηκε και έτσι χαχα