Απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια σε επένδυσή του στην Ελλάδα, για χρέος 0,03 ευρώ ΕΝΦΙΑ στην εφορία, καταγγέλλει ο Ολλανδός ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Καρανίκα» στην Φλώρινα. 

 

Με μια ανάρτησή του στο Facebook που έγινε viral, ο Λόρνες Χάρτμαν καταγγέλλει πως η εφορία μπλόκαρε την πώληση αγροτεμαχίου για χρέη 0,03 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ. 

 

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά για 3 λεπτά του ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χάρτμαν στον προσωπικό του λογαριασμό. 

 

 

 

Ο οινοποιός ήθελε να πουλήσει ένα αγροτεμάχιο και με τα χρήματα αυτά να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης του στη Φλώρινα.

 

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», εξήγησε, μιλώντας στο voria.gr ο κ. Χάρτμαν. 

 

Ο εφοριακός που ήρθε σε επαφή με τον οινοποιό, τον ενημέρωσε πως εκκρεμούσε μία οφειλή ΕΝΦΙΑ με τον κ. Χάρτμαν να επιμένει πως ο συγκεκριμένος φόρος, ύψος 380 ευρώ, είχε καταβληθεί στο ακέραιο. 

 

Όταν έλαβε την αναλυτική βεβαίωση για πληρωμή χρεών εκτός ρύθμισης, ο οινοποιός ανακάλυψε πως τα χρέη που τον εμπόδιζαν να προχωρήσει στην πώληση του αγροτεμαχίου αντιστοιχούσαν σε 0,03 ευρώ. 

 

«Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.

 

Όπως λέει ο κ. Χαρτμαν, είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα με την εφορία και είχε επιχειρήσει να πουλήσει το οινοποιείο του και να αποχωρήσει επιχειρηματικά από την Ελλάδα. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr