ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένωση Εισαγγελέων: Καταδικαστέα και ανίκανη κάθε προσπάθεια εκφοβισμού

Ένωση Εισαγγελέων: Καταδικαστέα και ανίκανη κάθε προσπάθεια εκφοβισμού Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Ανακοίνωση με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καταδικάζοντας κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών. 

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.

Ακόμη, η Ένωση καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών», εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός, έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέφερε πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ» ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ