Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για την επικινδυνότητα του καπνού

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για την επικινδυνότητα του καπνού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία εκφράζεται για τυχόν επικινδυνότητα του καπνού από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας Ηρακλείου πραγματοποιούν σχετικούς ελέγχους, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Στο μεταξύ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έσβησε η φωτιά. 

Ωστόσο, το cretapost.gr μεταδίδει πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξαιτίας αναζωπυρώσεων. 

Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες των πυροσβεστών μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους, αλλά και με άλλους φοιτητές, και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είπε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

  

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για την επικινδυνότητα του καπνού Facebook Twitter
EUROKINISSI

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης ανέφερε πως «ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Νωρίτερα, ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η φωτιά αφορά σε κτίριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών. 

Άμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για την επικινδυνότητα του καπνού Facebook Twitter
EUROKINISSI

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από υπόγειο του Πανεπιστημίου και πήρε γρήγορα διαστάσεις με πυκνούς καπνούς να «σκεπάζουν» την ευρύτερη περιοχή.

Όπως επισημαίνει το cretapost, γίνονταν συνεχώς εκρήξεις καθώς υπήρχαν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ