Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού Facebook Twitter
8

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, μετά τη μήνυση σε βάρος τους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα αυτοβούλως, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Το πρωί αξιωματικοί της αστυνομίας πήγαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που ήταν κλειστά σήμερα) αλλά και του Liberal αναζητώντας τους τρεις δημοσιογράφους που, έχοντας ενημερωθεί για την εκκίνηση της διαδικασίας του αυτόφωρου μετά τη μήνυση, παρέμειναν στα σπίτια τους περιμένοντας τα όργανα της τάξης. 

Όταν τελικά πήγαν μόνοι στη ΓΑΔΑ, η Ασφάλεια τους παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων όπου και κρατούνται, έως ότου ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια και στη διαχείριση ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, πόρων, που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού Facebook Twitter

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, που διαμαρτυρήθηκε ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ' ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης δήλωσε: «Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».

«Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς. Όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση και την ΕΣΗΕΑ

ΝΔ: Επίδειξη καθεστωτισμού από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού Δημήτρη Τσιόδρα

H εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί.

ΕΣΗΕΑ: Να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Οι αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτoφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε Υπουργός της Κυβέρνησης.

«Υπενθυμίζουμε ότι, εάν από τη δημοσίευση ενός άρθρου θεωρεί κάποιος ότι θίγεται ή ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Κάτι τέτοιο προβλέπεται, άλλωστε, τόσο από το Νόμο όσο και από τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη.

»Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, επιτέλους, και να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία είναι ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης και έχει σκοπό να τρομοκρατήσει και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους σε αυτοπεριορισμό.

»Η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, ακριβώς όπως έπραξε και το 2012, όταν συνάδελφος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και στη δίκη του παρέστη και κατέθεσε και ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα».

 
Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
ήξεραν ότι δεν επρόκειτο κανείς να ασχοληθεί με το αυτόφωρο και να τους συλλάβει οπότε παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ώστε να αναγκαστούν να τους συλλάβουν. Φαίνεται η ΝΔ (και τα τσιράκια της) κάτι έμαθαν από το φιάσκο Ζαχαράκη.
Φίμωση του Τύπου, απειλές σε δημοσιογράφους, προπαγάνδα από κρατικά ΜΜΕ, παρακρατικές οργανώσεις σε ρόλο μαφίας, νόμοι για εύκολες αποφυλακίσεις συνεργατών του καθεστώτος, πλιάτσικο παντού, ανομία, χάος, Αριστερά.
1,6 δις!Έτσι εξηγείται πως με τα τόσα απίθανα και άκρως νεοφιλευθερα που συμβαίνουν δεν έχει διοργανωθεί καμία «αυθόρμητη» διαδήλωση μέσω σόσιαλ από τους γνωστούς πολέμιους του καπιταλισμού, εκτός βέβαια αν πρόκειται για αντιφασιστική πορεία.
Ο ακροδεξιος Καμμένος προσπαθεί να φιμωσει δημοσιογραφους που ελέγχουν πως διαχειριζεται το δημόσιο χρήμα. Για τον Συριζα είναι άλλη μια μέρα στην ονειρεμενη τους Φρουτοπια.
Δεν μπορεί τις αλήθειες ο Καμμένος. Νομίζει ότι με μηνύσεις και εκφοβισμούς θα σωπάσει τους ελάχιστους σωστούς δημοσιογράφους που έχουν μείνει. Αμ δε...