«Προσωπικές οι απόψεις του Αμβρόσιου» λέει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

«Προσωπικές οι απόψεις του Αμβρόσιου» λέει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών Facebook Twitter
6

«Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.

Υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε νωρίτερα επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις πυρκαγιές. 

«Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού» γράφει ο μητροπολίτης σε ανάρτησή στο προσωπικό του blog. . «Στα 80 χρόνια της ζωής μου δεν ενθυμούμαι ποτέ μία τέτοια γενική καταστροφή στην Ελλάδα μας» σημειώνει, αναφερόμενος στα πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και άλλα φαινόμενα που καταγράφηκαν στη χώρα και συνεχίζει: 

«Ας μη ξεχνάμε ότι πέρα από τις καταστρεπτικές αυτές φωτιές, στη Χώρα μας συμβαίνουν ακόμη πολλά άλλα περίεργα φαινόμενα! Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο!

Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο! Περίεργα φαινόμενα, λοιπόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας! Και αυτομάτως στη σκέψη μας αναδύεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα;

Οι τεχνοκράτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση, οι Κυβερνητικοί Παράγοντες επίσης, οι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων ωσαύτως, οι σοφοί του κόσμου τούτου επίσης, οι ένθεοι και οι άθεοι, και αυτοί θα δώσουν την ερμηνεία τους» προσθέτει και ρίχνει μια βολή και προς την Ιερά Σύνοδο: «Αντιθέτως, η Ιερά Σύνοδος, δηλ. η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα λάμψει διά της σιωπής της! Μακάρι να μας διαψεύσουν!»

Και καταλήγει ο κ. Αμβρόσιος: 

«Όσο περισσότερο οι Έλληνες απομακρύνονται από τό δρόμο του Θεού, τόσο και περισσότερες φυσικές καταστροφές μας περιμένουν! Τόσο και περισσότερο θα αυξάνεται το «ασύμμετρο μέτωπο», όπως επί λέξει είπεν ο Πρωθυπουργός! ΑΛΛΑ ενώ είπε πολλά για την βιβλική καταστροφή και το ασύμμετρο μέτωπο, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!

Αλέξιε Τσίπρα, χωρίς τη βοήθεια του Θεού, δεν λύνονται τα προβλήματα του «ασύμετρου φαινομένου!»

Μιά λέξη για το Θεό, δεν είπες! Μια επίκληση της Παναγίας μας δεν σε ακούσαμε νά λέγεις!

Μιά ικεσία, όπως η πρόταση «Σώσε μας, Παναγία μας», θα μπορούσε να σβύσει τις πυρκαϊές σ' όλη τους την έκταση!
Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος! Αίσχος!

Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται!

'Εξ αιτίας σου μας συχάθηκε ο Θεός!

Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!

Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Καιρός να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Χριστού μας όλοι μας:
Δεσποτάδες, Παπάδες καί Διάκονοι!
Χριστιανοί, βαπτισμένοι στο όνομα του Χριστού!
Έγγαμοι καί Άγαμοι!
Νέοι καί Ηλικιωμένοι!
Άνδρες και Γυναίκες!
Αγόρια και Κορίτσια!
Πρωθυπουργοί και Υπουργοί!
Βουλευτές και Πολιτικοί!
Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί!
Πλούσιοι και Πένητες!
Επιστήμονες καί Απαίδευτοι!
Ψηλοί καί Κοντοί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ωραία, διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά και η απόλυση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τον ΣΚΑΙ δεν ακολούθησε της προσωπικής άποψης του δημοσιογράφου και τις κατηγορίες του κατά του πρωθυπουργού; Στην προκειμένη περίπτωση ο λεγόμενος άνθρωπος του Θεού δεν δείχνει τον ελάχιστο σεβασμό προς τον τίτλο του ούτε και στην σύνδεση κράτους εκκλησία που τόσο πολλοί όλοι επιθυμούν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως ούτε καν στους ανθρώπους που έχουν πληγει. Έτσι δεν βοηθάει κανένα και απλώς θέλω να ξεράσω!