Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση κλοπής τεράστιων χρηματικών ποσών και κοσμημάτων από θυρίδες κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει η αστυνομία, ο 63χρονος φέρεται να αυτοκτόνησε στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Το θύμα βρέθηκε απαγχονισμένο από οικείους του οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν της αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

 

Όπως λένε οι δικηγόροι των θυμάτων της υπεξαίρεσης, ο 63χρονος πρώην τραπεζικός και προϊστάμενος του τμήματος των θυρίδων, ήταν εκ των βασικών κατηγορούμενων για την υπόθεση.

 

Η υπόθεση είχε τεθεί στο Αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης επέστρεψε το φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν για καταθέσεις «άνευ όρκου» όλοι οι εμπλεκόμενοι.

 

Ο θάνατός του ήρθε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη, ότι ένα επιχειρηματίας παρέδωσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τσαντάκι με κοσμήματα, τα οποία είχαν κλαπεί από τις θυρίδες και αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα που ενδέχεται να τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. 

 

Για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην τραπεζικού έχουν ενημερωθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής που χειρίζονται την υπόθεση.