Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Δεσύλλας, γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του σε ταινίες και σειρές της δεκαετίας του 80.

 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του ηθοποιού Γιώργου Γεωργίου στο Facebook.

 

Ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία του Μιχάλη Δεσύλλα και έγραψε: «Καλό ταξίδι Μιχαλάκη. Δεν θα σε ξεχάσουμε παλικάρι μου».

 

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή.

 

 

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στην Κέρκυρα και από μικρός έδειξε μεγάλη αγάπη για το θέατρο, ιδιαίτερα για την όπερα.

 

Η πρώτη του επαφή με το θέατρο έγινε στην αρχή με τον τοπικό καλλιτεχνικό σύλλογο Ιόνιος Πνοή, και στη συνέχεια με την Καλλιτεχνική Κερκυραϊκή Σκηνή παίζοντας σε διάφορα θεατρικά έργα σαν ερασιτέχνης ηθοποιός.

 

Ασχολήθηκε με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, αλλά και τη ζωγραφική, τη συγγραφή τραγουδιών, ποίησης, θεατρικών έργων, αφηγημάτων, αλλά και μουσικής σύνθεσης.

 

 

 

 

 

Μετά το στρατιωτικό του έφυγε απ' την Κέρκυρα και ήρθε στην Αθήνα (1969) και συνέχισε τις σπουδές του, στο Ωδείο, Δραματική σχολή, Σχολή καλών τεχνών (σκηνοθεσία), δουλεύοντας πάντα (βιοποριστικά) σαν τραγουδιστής.

 

Το 1975 του εγκρίνεται η άδεια ηθοποιού, και δουλεύει για πρώτη φορά σαν επαγγελματίας στο θέατρο Μετροπόλιταν του θεατρικού επιχειρηματία Τάκη Μακρίδη, όπου και έμεινε κοντά του σαν συνεργάτης και φίλος μέχρι το θάνατό του.

 

Έχει παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, videoταινίες, τηλεοπτικές σειρές, τηλεοπτικά. Θεατρικά, διαφημίσεις κ.α.

 

Τελευταία παρουσία του στην τηλεόραση ήταν η εκπομπή του Αntenna, 1000 και 1 Συνταγές που παρουσίαζαν με την Έφη Θεοχάρη. (1989-1994).

 

 

 

Φιλμογραφία:


Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Ο τσαρλατάνος (1973)
Αστερισμός της Παρθένου (1973)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ένα γελαστό απόγευμα (1979)
Οι φανταρίνες (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981)
Άγριες κότες (1981)
Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος (1982)
Κέρατο στο κέρατο (1982)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Γύφτικη κομπανία (1983)
Ζωή (1995)