Οι φαντάροι που έριξαν τον σκύλο στο γκρεμό τώρα ζητούν συγγνώμη - Δέχονται απειλές

Οι φαντάροι που έριξαν τον σκύλο στο γκρεμό τώρα ζητούν συγγνώμη - Δέχονται απειλές Facebook Twitter
19

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δύο φαντάροι που εμφανίζονται σε βίντεο να ρίχνουν έναν σκύλο σε γκρεμό.

Το περιστατικό με τον σκύλο έλαβε χώρα σε στρατόπεδο της Κόνιτσας και εδώ και 24 ώρες έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή.

Οι δύο εικονιζόμενοι ο Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος, δηλώνουν δημοσία την ειλικρινή τους μεταμέλεια με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Σημειώνουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας και πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος»

Οι οικογένειες έχουν ήδη προσλάβει δικηγόρο και σήμερα ζήτησαν νομικές συμβουλές. Ο δικηγόρος Θωμάς Οικονόμου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρει πως αυτός συνέταξε τη δήλωση.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και μας είπε πως δεν θέλει να κάνει επιπλέον δηλώσεις για το θέμα όσο εξελίσσεται η υπόθεση.

Νωρίτερα πάντως ο δικηγόρος του Νικόλαου Τζούνα αποκάλυψε πως οι εμπλεκόμενοι δέχονται «ακραία, απαράδεκτα, εκφοβιστικά και απειλητικά μηνύματα» που είναι παράνομα.

Όπως είπε, αυτό το καθεστώς απειλών «διαταράσσει σοβαρά τον ψυχικό τους κόσμο», προκαλώντας τους δικαιολογημένο φόβο και ανησυχία.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν πάντως οι δύο δράστες προφανώς δεν είναι αρκετές για να αντιστρέψουν το κλίμα καθώς το προκλητικό βίντεο με την βαρβαρότητα έφερε εκτός από αντιδράσεις χιλιάδων οργισμένων πολιτών και παρέμβαση του υπουργού Πάνου Καμμένου.

Σύντομα οι δράστες θα βρεθούν ενώπιον δικαιοσύνης καθώς οι αρχές ξεκίνησαν προανάκριση και ήδη σχηματίζεται δικογραφία ενώ τόσο οι δύο φαντάροι, οι οποίο πλέον είναι πολίτες, όσο και αυτός που τράβηξε το βίντεο είχαν ταυτοποιηθεί από χθες.

Σε αυτό φέρεται να συνέβαλε η πρωτοφανής κινητοποίηση μέσα από τα social media καθώς άτομα που γνώριζαν τους δράστες φαίνεται πως δεν δίστασαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Άλλωστε το βίντεο φαίνεται πως αρχικά δημοσιεύτηκε από έναν από τους δράστες, αλλά σύντομα διεγράφη.

*Δείτε επίσης: Τι θα συμβεί στους φαντάρους; Τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων

Ελλάδα
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ