Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη από την προσεχή Δευτέρα (22/8) και για άγνωστο χρονικό διάστημα μετά τη χθεσινή απόφαση του συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΣΘ για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας.

 

Το 95% (2.200 υπογραφές) των υπαλλήλων του οργανισμού αποφάσισε να συνεχίσει τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων του, επιμένοντας σε συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη.

 

Στο μεταξύ, αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν να κάνουν από την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα καταθέσει στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στις 22/8 το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, όπως αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευσή του και γνωστοποίησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρός του, Χρήστος Στεφανίδης.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Στεφανίδης τόνισε, «ενημερώθηκα και για τη σημερινή επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και απλώς του απαντώ το αυτονόητο. Γιατί δεν μας καλείτε σε διάλογο να τα συζητήσουμε και πρέπει να μιλάμε μέσω των ΜΜΕ»;

 

Πάντως, ο κ. Στεφανίδης αρκέστηκε να μας πει, ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου και μας είπε χαρακτηριστικά «από την 1η Ιουνίου εφέτος αποδίδω 24% ΦΠΑ και εισπράττω 13%. Γιατί όπως έσπευσε ο αρμόδιος να πράξει στην Αθήνα, δεν βγήκε και μία κοινή υπουργική απόφαση και για τη Θεσσαλονίκη»;

 

Μεταξύ άλλων, επανέλαβε, ότι εμμένει στην πρόθεσή του να συζητήσει για όλα τα θέματα με τον αρμόδιο υπουργό και από κοινού, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τη συμμετοχή και όλων των αρμοδίων, να δοθούν οι λύσεις και να ληφθούν οι αποφάσεις.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr