«Τραυματίζει την ευαισθησία κάθε ανθρώπου και συνολικά της κοινωνίας» το περιστατικό, κατά το οποίο οδηγός λεωφορείου απαγόρευσε σε τυφλή επιβάτιδα να μετακινηθεί μαζί με το σκύλο-οδηγό τυφλών που τη συνόδευε, τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την λύπη του για το συμβάν.

 

Ο Τάσος Ταστάνης διαβεβαιώνει ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία.

 

Μάλιστα όπως ενημερώνει, ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους φορείς τους, «ώστε να σχεδιαστεί, να δημιουργηθεί και να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δράσεων που θα αίρει όλα αυτά τα εμπόδια και θα κάνει ανθρώπινες, φιλικές και προσβάσιμες τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με αναπηρία» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

 

Τέλος, αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή έγιναν αυστηρές συστάσεις στον οδηγό που υπήρξε πρωταγωνιστής αυτού του περιστατικού.

 

Υπενθυμίζεται ότι προχθές το πρωί, η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών "Λάρα" επιβιβάστηκε χθες μαζί με τον σκύλο-οδηγό της σε λεωφορείο, από στάση επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

 

Όταν ο οδηγός του λεωφορείου είδε το σκύλο της ζήτησε να κατέβει. Εκείνη αρνήθηκε και στο τέλος κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα.

 

Περισσότερα για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr