No.1

Στο Ηρώδειο η Μόνικα Μπελούτσι «έδωσε φωνή» στη Μαρία Κάλλας - Εικόνες από τις «Επιστολές και Αναμνήσεις»

μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Χθες το βράδυ η Μόνικα Μπελούτσι έδωσε «φωνή» στη Μαρία Κάλλας, στην πρώτη από τις συνολικά τρεις παραστάσεις στο Ηρώδειο με τίτλο «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις». 

Η ανάγνωση βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ- που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε από προσωπικούς φίλους της, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές, πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Την Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP

«Ήμουν φοβισμένη όταν ο Τομ Βολφ μου ζήτησε να ερμηνεύσω τα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ», είχε δηλώσει η Μόνικα Μπελούτσι φτάνοντας στην Αθήνα. «Είναι τόσο γεμάτα από συναίσθημα, ευθραυστότητα, ειλικρίνεια. Πολλοί έχουν πει ότι είχε μια τραγική ζωή, εγώ θα έλεγα είχε μια γενναία ζωή, ακολούθησε την καρδιά της, μια γυναίκα ασυμβίβαστη», είχε πει ακόμη. 

«Έκανε ό,τι ήθελε και ήξερε τι έκανε, λένε οι άνθρωποι που την γνώρισαν. Θυσίασε όλη τη ζωή της στη μουσική, την καριέρα της - κι όταν γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση θέλησε να ζήσει την ζωή της σαν γυναίκα. Και πήρε διαζύγιο σε μια εποχή που απαγορευόταν στην Ιταλία. Δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα», είχε δηλώσει ακόμη η Ιταλίδα ηθοποιός.

μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ
μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
μπελουτσι Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019, επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο πέρυσι, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. 

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM
BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM