Πίνακας του Πικάσο πωλήθηκε έναντι 20,7 εκατ. ευρώ – Ανήκε στον Σον Κόνερι

Πίνακας του Πικάσο πωλήθηκε έναντι 20,7 εκατ. ευρώ – Ανήκε στον Σον Κόνερι Facebook Twitter
Φωτ.: Christie's
0

Έναντι 20,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, που στο παρελθόν ανήκε, στον Σερ Σον Κόνερι.

Το πορτρέτο σωματοφύλακα 1969 με τίτλο Buste d'homme dans un cadre - «Πορτρέτο ενός άνδρα σε κάδρο», πουλήθηκε από τον οίκο Christie's στο Χονγκ Κονγκ, με τις προσφορές να ξεκινούν από 11, 7 εκατομμύρια ευρώ (10 εκ. λίρες Αγγλίας).

Η Τζορτζίνα Χίλτον, υπεύθυνη δημοπράτησης του έργου, φόρεσε σμόκιν σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον ρόλο του Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ.

Τόνισε ότι θεωρείται, από ειδικούς της τέχνης, «ένας από τους ωραιότερους και πιο εντυπωσιακούς πίνακες του καλλιτέχνη από την τελευταία δεκαετία της ζωής του» και περιέγραψε το έργο ως «συνταρακτικό».

Σύμφωνα με τους Times, ο Έντριεν Μέιερ, συμπρόεδρος ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης στον Christie's, δήλωσε: «Είναι προνόμιο για τον Christie's να έχει εμπιστευθεί η οικογένεια του Σερ Σον Κόνερι την πώληση αυτής της υπέροχης αυτοπροσωπογραφίας του Πικάσο. Δεν είναι περίεργο που ένας τιτάνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας προσελκύθηκε από αυτό το επίτευγμα του μεγαλύτερου τιτάνα της σύγχρονης τέχνης».

Πίνακας του Πικάσο πωλήθηκε έναντι 20,7 εκατ. ευρώ – Ανήκε στον Σον Κόνερι Facebook Twitter
Φωτ.: Christie's

Ο Στέφαν Κόνερι, ο γιος του γεννημένου στο Εδιμβούργο ηθοποιού, σε δήλωση πριν από τη δημοπρασία περιέγραψε το ενθουσιώδες καλλιτεχνικό βλέμμα και την αγάπη του πατέρα του για τη ζωγραφική: «Ο Σον είχε μια εξαιρετική αίσθηση αισθητικής, σύνθεσης και κίνησης που βελτιώθηκε από την καριέρα του σε ένα οπτικό μέσο, όπως επίσης και με τον πολυετή γάμο του με τη Μισελίν (Ροκμπρίν), εξαιρετική και διεθνώς αναγνωρισμένη ζωγράφο».

Για το Buste d’homme dans un cadre, ο Πικάσο άντλησε έμπνευση από διάσημους ζωγράφους της χρυσής εποχής, όπως ο Ρέμπραντ και ο Βελάσκεθ και τους γίγαντες της λογοτεχνίας, Σαίξπηρ και Ντούμας.

Τα έσοδα από την πώληση του έργου, όπως είπε ο γιος του ηθοποιού θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Σκωτία και τις Μπαχάμες, όπου ο Σον Κόνερι έζησε με τη σύζυγό του για περισσότερα από 30 χρόνια, για την υποστήριξη δράσεων στους τομείς του αθλητισμού και της διατήρησης των ωκεανών.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM