Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας

Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA
0

Επέστρεψε στον περίφημο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, το άγαλμα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της.

Η Παναγία των Παρισίων, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό της στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα τελεστεί και η πρώτη λειτουργία.

Μετά την καταστροφική φωτιά τον Απρίλιο του 2019 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Νοτρ Νταμ, το άγαλμα της Παναγίας μεταφέρθηκε σε κοντινή εκκλησία. Σήμερα οι δρόμοι γέμισαν με εκατοντάδες Παριζιάνους, οι οποίοι καθώς προσεύχονταν και κρατώντας κεριά, συνόδευσαν το άγαλμα πίσω στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

«Η Παναγία στέκεται, στέκεται, αν και γεμίζει πόνο. Μόλις την συνοδεύσαμε στη βόλτα της, την επιστροφή της, απαγγέλλοντας το προσευχητάρι και τα χαρμόσυνα μυστήρια. Παραμένουμε χαρούμενοι για όλα όσα έγιναν μετά από αυτή τη φωτιά. Παραμένουμε χαρούμενοι για όλα όσα βιώσαμε γύρω από αυτόν τον καθεδρικό ναό εδώ και πέντε χρόνια», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Παρισίων, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε το άγαλμα της Παναγίας.

Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA
Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη στέγη και τα κωδωνοστάσια της Νοτρ Νταμ. Οι Αρχές της Γαλλίας υποστήριξαν πως η φωτιά προκλήθηκε είτε από βραχυκύκλωμα είτε από τσιγάρο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM