Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας

Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA
0

Επέστρεψε στον περίφημο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, το άγαλμα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος στην αγκαλιά της.

Η Παναγία των Παρισίων, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό της στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα τελεστεί και η πρώτη λειτουργία.

Μετά την καταστροφική φωτιά τον Απρίλιο του 2019 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Νοτρ Νταμ, το άγαλμα της Παναγίας μεταφέρθηκε σε κοντινή εκκλησία. Σήμερα οι δρόμοι γέμισαν με εκατοντάδες Παριζιάνους, οι οποίοι καθώς προσεύχονταν και κρατώντας κεριά, συνόδευσαν το άγαλμα πίσω στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

«Η Παναγία στέκεται, στέκεται, αν και γεμίζει πόνο. Μόλις την συνοδεύσαμε στη βόλτα της, την επιστροφή της, απαγγέλλοντας το προσευχητάρι και τα χαρμόσυνα μυστήρια. Παραμένουμε χαρούμενοι για όλα όσα έγιναν μετά από αυτή τη φωτιά. Παραμένουμε χαρούμενοι για όλα όσα βιώσαμε γύρω από αυτόν τον καθεδρικό ναό εδώ και πέντε χρόνια», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Παρισίων, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε το άγαλμα της Παναγίας.

Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA
Νοτρ Νταμ: Επέστρεψε στον καθεδρικό ναό το άγαλμα της Παναγίας Facebook Twitter
Το άγαλμα της Παναγίας επιστρέφει στη Νοτρ Νταμ / EPA

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη στέγη και τα κωδωνοστάσια της Νοτρ Νταμ. Οι Αρχές της Γαλλίας υποστήριξαν πως η φωτιά προκλήθηκε είτε από βραχυκύκλωμα είτε από τσιγάρο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Atelier Jolie: Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν ο Γουόρχολ και ο Μπασκιά

Πολιτισμός / Atelier Jolie: Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν ο Γουόρχολ και ο Μπασκιά

Το στούντιο του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν, μετατρέπεται σε μια καλλιτεχνική κοινότητα από την Αντζελίνα Τζολί
LIFO NEWSROOM
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Το μετρό Παρισίου απαγόρευσε αφίσα της έκθεσης του λόγω ενός τσιγάρου

Πολιτισμός / Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Το μετρό Παρισίου απαγόρευσε αφίσα της έκθεσής του λόγω τσιγάρου

Ο καλλιτέχνης, γνωστός υποστηρικτής του καπνίσματος, τόνισε πως η τέχνη αποτελεί χώρο ελεύθερης έκφρασης, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «μικρόψυχη» και «θλιβερή»
LIFO NEWSROOM
Στη Δήλο το πρώτο έργο σύγχρονης τέχνης που θα εκτίθεται μόνιμα σε ελληνικό αρχαιολογικό χώρο

Πολιτισμός / Στη Δήλο το πρώτο έργο σύγχρονης τέχνης που θα εκτίθεται μόνιμα σε αρχαιολογικό χώρο

Στο νησί της Δήλου, σημείο αναφοράς της συνομιλίας μεταξύ κλασικού και σύγχρονου πολιτισμού, τοποθετείται το έργο του Antony Gormley, μια δωρεά του οργανισμού ΝΕΟΝ στο υπουργείο Πολιτισμού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Απορρίφθηκε το αίτημα για γυρίσματα του Γιώργου Λάνθιμου στην Ακρόπολη – «Ασύμβατες οι σκηνές με τους συμβολισμούς του μνημείου»

Πολιτισμός / Απορρίφθηκε το αίτημα για γυρίσματα του Γιώργου Λάνθιμου στην Ακρόπολη – «Ασύμβατες οι σκηνές με τους συμβολισμούς του μνημείου»

Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 3 Απριλίου, και στηρίζεται στην κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), κατά τη συνεδρίασή του την 1η Απριλίου
LIFO NEWSROOM