Η σύλληψη κάποιου στις ΗΠΑ έπειτα από καταδίωξη κάθε άλλο παρά σπάνιο γεγονός είναι. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σκύλο στη θέση του οδηγού και άκουσαν ότι το τετράποδο... μάθαινε οδήγηση.

 

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η αστυνομία έλαβε κλήσεις για έναν οδηγό που χτύπησε δύο οχήματα και αμέσως «γκάζωσε» και εξαφανίστηκε, σε περιοχή νότια του Σιάτλ.

 

Ακολούθησαν κλήσεις για ένα αυτοκίνητο που είχε ασταθή πορεία, ενώ κινούνταν με πάνω από 160 χιλιόμετρα την ώρα. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν κοντά στο όχημα, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στη θέση του οδηγού καθόταν ένα πίτμπουλ και ένας άνδρας, από τη θέση του συνοδηγού, κουνούσε το τιμόνι και πατούσε το γκάζι.

 

Τελικά, η καταδίωξη έληξε όταν η αστυνομία επιστράτευσε λωρίδες με καρφιά. Ακολούθησε η σύλληψη του Αλμπέρτο Τίτο Αλεχάντρο- του 51χρονου που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον σκύλο. «Όταν τον συλλάβαμε, παραδέχθηκε ότι προσπαθούσε να μάθει στον σκύλο του να οδηγεί», δήλωσε η αστυνομικός Χέδερ Άξτμαν.

 

«Στα 10 χρόνια που είμαι στην υπηρεσία, έχω ακούσει πολλές δικαιολογίες όταν συλλαμβάνουμε ανθρώπους ή σταματάμε οχήματα. Μέχρι τώρα όμως δεν είχα ακούσει τη δικαιολογία ότι οδηγούσε ο σκύλος», παραδέχθηκε η αστυνομικός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όσο για την τύχη του σκύλου, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων.