Η Vivienne Westwood ζητά συγγνώμη γι' αυτό το T-shirt

Η Vivienne Westwood ζητά συγγνώμη γι' αυτό το T-shirt Facebook Twitter
0

Ο βρετανικός οίκος μόδας Vivienne Westwood ανήρτησε μήνυμα στο Instagram ζητώντας συγγνώμη για τη χρήση στοιχείων από τη δουλειά δύο νέων σχεδιαστών

Μπορεί η οικειοποίηση να είναι στη μόδα, όμως η Vivienne Westwood αυτή τη φορά το παρατράβηξε λίγο, καθώς ένα από τα T-shirts της συλλογής της για το Φθινόπωρο 2018 ήταν βασισμένο σε δημιουργίες των νέων σχεδιαστών, Louise Gray και Rottingdean Bazaar.

Ο βρετανικός οίκος, το 2012 είχε προσφύγει στο δικαστήριο κατά του Anthony Knight για καταπάτηση εμπορικού σήματος και πνευματικών δικαιωμάτων, για φερόμενη αντιγραφή κάποιων διάσημων λογότυπων, εμπνευσμένων από την πανκ και επαναστατικών σλόγκαν της Westwood, συμπεριλαμβανομένων των «Let It Rock» και «Too Fast To Live, Too Young To Die».

Η Westwood ανήρτησε την ακόλουθη απολογία στη σελίδα της στο Instagram, μετά το σόου του Σαββάτου στο Παρίσι.

«Ζητάμε συγγνώμη. Η χρήση σλογκαν σας σε δικό μας t-shirt το μόνο σκοπό που είχε ήταν να τιμήσει τη δουλειά σας. Πιαστήκαμε σε φρενίτιδα τελευταίας στιγμής και δεν επικοινωνήσαμε μαζί σας για να ζητήσουμε άδεια. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για αυτό το λάθος και θέλουμε να επανορθώσουμε».

Συνοδευόταν από μία εικόνα με το αυθεντικό T-shirt Rottingdean Bazaar, από την επίδειξη της συλλογής για το Φθινόπωρο 2018 και δίπλα το αντεγραμμένο σχέδιο, ενώ και τα δύο παρουσιάζονταν από υπέρβαρους άντρες.

Η ανάρτηση προκάλεσε ένα χείμαρρο, κυρίως, αρνητικών σχολίων και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχε συγκεντρώσει 16.620 likes.

Κανείς από τη Westwood ή τη Rottingdean Bazaar σε βρέθηκε προς το παρόν για σχόλιο.

Εντωμεταξύ, η ίδια η Westwood είχε έρθει αντιμέτωπη με μήνυση για λογοκλοπή το 2014, όταν ο συγγραφέας Paul Gorman ισχυρίστηκε ότι η σχεδιάστρια είχε πάρει τμήματα για την αυτοβιογραφία της από ένα δικό του έργο.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Πολιτισμός / Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων το Φεστιβάλ Αισχύλεια αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση, προβάλλει τους δημιουργούς και συνιστά ένα ιστορικό και ταυτόχρονα σύγχρονο σημείο αναφοράς.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ