Υπό εξέταση «γερμανικό» μοντέλο στις μετακινήσεις- Τα σχέδια της κυβέρνησης

Σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση εν μέσω ενεργειακής κρίσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται από άποψη πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τυχόν σχεδιαζόμενες φθηνές μετακινήσεις στο πρότυπο της Γερμανίας, ο κ. Οικονόμου απάντησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει, θα δουν ιδέες που ενδεχομένως έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία αλλού, τηρουμένων των συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής αγοράς έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το βέλτιστο δυνατόν αποτέλεσμα και εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου και για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνταν με 9 ευρώ τον μήνα,  σε μεγάλες πόλεις. Υπό κανονικές συνθήκες, η κάρτα απεριορίστων διαδρομών κόστιζε περίπου από 70 έως 90 ευρώ. 

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το χειμώνα που έρχεται θα δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο οι αντοχές του κόσμου και αυτό δεν μπορεί να το προσπερνάει κανείς. Χρειάζεται να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και να βρίσκει απαντήσεις. Οι κρίσεις που εισάγονται στην Ευρώπη απειλούν την καθημερινότητά μας και το βιοτικό μας επίπεδο, όλη της κοινωνίας και περισσότερο των πιο ευάλωτων αλλά και των περισσοτέρων. Άρα δεν πρέπει να μένουμε στις διαπιστώσεις, ούτε στις συνηθισμένες κινήσεις. Πρέπει να σκεφτόμαστε τρόπους, καθήκον της πολιτικής είναι να βρίσκει τρόπους και απαντήσεις ώστε να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και όλες οι κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα έχουν δύο κατευθύνσεις: «πρώτα απ' όλα  απαντήσεις σε αυτά που περιμένει ο κόσμος να ακούσει ενόψει μιας πολύ δύσκολης περιόδου και από κει και πέρα και μέτρα πιο μόνιμου χαρακτήρα γιατί μια κυβέρνηση πρέπει να διαμορφώνει και έναν ορίζοντα με σταθερές για να ξέρει ο άλλος πώς θα κινηθεί».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ